Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
redant

Tilldelat grafikminne intel GMA950

Rekommendera Poster

redant

Hej, har en macbook 13" från ~2007 nån gång. Den har 2MB L2 cache och processor på 1.83 MHz. I går installerade jag nytt RAM-minne i den då det började gå trögt att till exempel spela World of Warcraft (efter senaste expansinen då det tillkom massor av nytt lul-lull i form av skuggor och bättre 3D-modeller(?))

 

Jag har innan kollat med diverse forum angående vilka minnesenheter som bör passa. Valet föll på ett par Crucial 1GB pc6400 (DDR2 800MHz) enheter, Dessa kör efter instalationen i 667 MHz och allt flyter på precis som förr.

 

Nu kommer vi till det intressanta: det står att grafiken lånar 64 MB från RAM och vad jag kan se på Apples forum (USA) så ska mac:en själv fixa mer minne från RAM/ OS X om det behövs, till exempel vid grafiktunga aplikationer? Nu har jag förståss inte kollat lånat minne SAMTIDIGT som jag var innloggad i spelet.

 

Intel GMA950 under Windows XP ska gå att ställa in mellan 64 MB upp till 256 MB via drivrutinen (manuellt), finns det ett sådant val på OS X?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
redant

Innan RAM-uppgradering studerade jag följande länk (som inte nämnde lånat grafikminne dock men som satte gränser för vilka RAM moduler som skulle passa)

 

http://eshop.macsales.com/shop/Memory_Benchmark/Apple_MacBook/

 

Hittade länk också till nämnda forum: http://support.apple.com/kb/HT3246

 

och mitt OS X är 10.4.11

 

Vad för grafikstöd finns under OS X för World of Warcraft till exempel? finns det någon form av Direct-X eller körs Open-GL? Det kanske är en inställning under WoW istället?

 

[inlägget ändrat 2009-01-14 10:55:57 av redant]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...