Just nu i M3-nätverket
Jump to content

"No DHCP or proxyDHCP offers were received"


Beautyflie

Recommended Posts

Hoppas det här inlägget hamnar rätt nu. Syrran har en PackardBell Easynote C3300 som en dag helt plötsligt hängde sig och det blev nåt kronfel. När man startar den nu kommer PackardBell-loggan upp, sen blir skärmen svart och det ommer lite text, sen kommer det upp texten:

"PXE-E51: No DHCP or proxyDHCP offers were received.

PXE-M0F: Exiting Intel PXE ROM."

Samma text upprepas om och om igen och man kommer inte längre än så.

 

Någon som har en aning om vad det betyder, vad som kan ha blivit fel? Kan det funka att installera om XP? Kan man isåfall på något sätt rädda hennes bilder som ligger på hårddisken? Är jättetacksam om någon har någon idé...

 

Link to comment
Share on other sites

Det betyder att BIOS försöker starta datorn från en nätverksserver men inte hittar någon sådan. Anledningen är nog att BIOS anser att det inte går att starta från hårddisken längre av någon anledning.

 

Syns hårddisken inne i BIOS?

 

Kan det funka att installera om XP?
Om hårddisken inte alldeles har gått sönder så borde det gå.

 

Kan man isåfall på något sätt rädda hennes bilder som ligger på hårddisken?
Det beror på vad för sorts installation som tillverkaren av den bärbara datorn har levererat med, kolla manualen. Man kan rädda filer från hårddisken genom att ansluta den till en annan dator som extradisk, antingen i en annan bärbar dator eller med hjälp av en adapter till en USB-port. Man kan också starta datorn från en CD med t ex Puppy Linux och kopiera ut filer på t ex USB-minne. Allt detta förstås under förutsättning att hårddisken inte har kraschat totalt.

 

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag fått igång datorn med Puppy Linux. Då kommer vi till nästa råga; var hittar jag hennes filer? (Känner mig lite saom en idiot, men...)

 

Link to comment
Share on other sites

Jag hittar till /mnt, men om jag fattar det rätt så ska jag där i hitta en ikon som heter "Home", och den verkar inte finnas... Konstigt...

 

Link to comment
Share on other sites

cdrom, data, dvd, flash, floppy, hdc, msdos, ram1, swap och zip. Alla dessa är tomma.

[inlägget ändrat 2009-01-04 20:34:42 av Beautyflie]

Link to comment
Share on other sites

Förutom Boot så brukar det finnas en lista på anslutna enheter, där det t ex står artikelnummer för hårddisken.

 

Men jannejanne beskriver bra hur det ska fungera i Puppy om hårddisken fungerar tillräckligt bra i det här inlägget:

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=1112413#1112435

 

Link to comment
Share on other sites

Om jag tittar under rubriken "Main" så står det "Internal HDD: 0 MB" Har den kanske lagt av helt då? Det är det enda jag hittar. Börjar kännas som om jag snart ger upp det här :-(

 

Link to comment
Share on other sites

Det låter som att partitionsinformationen har blivit skadad (eller eventuellt hela hårddisken). Då är nog inte Puppy det rätta.

 

För att fixa till skadade partioner så kan man använda programmet TestDisk, som finns t ex på Ultimate Boot CD http://www.ultimatebootcd.com/ , Exton Defender Super Rescue System http://linux.exton.net/content.php?content.128 och System Rescue CD http://www.sysresccd.org/ Kräver dock en del datorvana.

 

Mitt andra förslag är att flytta över hårddisken till en annan dator och där försöka rädda filerna med ett filräddningsprogram. Här är tre filräddningsprogram som IDG har testat:

http://www.idg.se/2.1085/1.141401

Ibas rekommendation (återställer bara en fil gratis, men man kan se allt vad den kan återställa):

http://www.ibas.se/ontrack-datarecovery/easyrecovery/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag ska försöka mig på det. Tack för att du gar tagit dig tid med mig, underbart att det finns människor som är villiga att lägga tid och energi på att hjälpa andra. Poäng :-)

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...