Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Problem med internet


jentil12

Recommended Posts

Jag har problem med att komma ut på internet. Jag kommer ut på google, men inte på tyngre sidor som aftonbladet. Det snurrar bara. Jag har Windows XP och bredband via modem från telejacket. Jag har provat allt, startat om modemet, datorn, stängt av brandvägg, rensat datorn, försökt göra systemåterställning, inget har fungerat.

Alla lampor har hela tiden lyst på modemet.

Jag har försökt reparera anslutningen och det fungerar, dvs ip-adressen går att förnyas, men det fungerar inte. Jag har försökt pinga till min dator och det fungerar.

När jag gjorde en nätverksdiagnostik kom det upp meddelande om att det inte gick att få en http-, https- och ftp-anslutning, tror att det stod fel 12007 eller något sådant.

Det verkar som att jag har anslutning till Bredbandsbolaget och att det borde fungera, men att det är något som liksom hindrar "signalerna att komma fram". Är det modemet som det är fel på eller är det nätverkskortet? Telekabeln till modemet har lite avskavd isolering, kan det påverka?

Tacksam för hjälp

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har de senaste dagarna försökt att skicka e-post till ett par vänner men får hela tiden felmeddelanden. Den ena har en adress som slutar på yahoo.se den andra slutar på online.no . Känner någon annan igen detta?

 

[inlägget ändrat 2008-12-30 07:35:24 av LeGu]

Link to comment
Share on other sites

Jag känner igen problemen, det är ju så att isoleringen på just telefonkablar är väldigt känslig för hög datahastighet. Det har att göra med att impedansen är i direkt motsatsförhållande till bitraten. Jag rekommenderar silvertejp.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...