Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Byta hårddisk - hur flyttar man enklast allt innehåll ?


Knetha

Recommended Posts

Jag ska stoppa i en större hårddisk i min PC. Jag skulle på något enkelt sätt vilja "spegla" den gamla så jag inte behövde installera om Windows och allt. Hur kan man göra det ?

 

Testade för några år sedan med ett program som hette Norton Ghost, men jag fick aldrig "kopian" att starta/funka när jag stoppat i den nya hårddisken. (Min tanke var att göra en recovery-CD, om det var vad jag fick på skivorna vet jag dock inte...)

 

Vissa påstår dessutom att Ghost inte fungerar om man byter till en större HD (120 -> 250 Gb) eftersom den partitionerar precis som den gamla - är det sant ?

 

Jag vill ha med XP, bootsektorer och allt i samma "fil".

[inlägget ändrat 2008-12-27 00:34:03 av Knetha]

Link to comment
Share on other sites

När jag bytte hårddisk för några år sedan så körde jag ett kloningsprogram som gjorde en exakt kopia av den gamla hårddisken på den nya hårddisken. IDG testade tre kloningsprogram för ett år sedan:

http://www.idg.se/2.2524/1.137593

Jag använde Clone Maxx som klonar en hårddisk, medan de två andra programmen klonar partitioner. För att få med bootsektorn så behöver du klona på hårddisknivå och inte partitionsnivå.

 

Några av hårddisktillverkarna har kloningsprogram att ladda ner så att man snabbt ska komma igång med sin nya hårddisk från dem.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...