Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Canon Pixma iP4200


Elbengt

Rekommendera Poster

En färg (cyan) har slutat att fungera. Skrivaren säger att den är slut. Bevisligen finns bläck kvar. Har provat med ny patrom med samma resultat. Har också provat att med ren bensin att rengöra kontaktytorna både på patronen och i skrivaren, men inga förbättringar.

Någon fler med samma problem?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En färg (cyan) har slutat att fungera. Skrivaren säger att den är slut. Bevisligen finns bläck kvar

Bevisligen, hur mycket anser du det finns kvar, mindre än 25%, 50% eller mer?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det finns drygt 50% kvar.

 

Tidigare i höst gick det att slå på och av datorn för att få det att fungera.

Jag lessnade och bytte patron, för att nu igen få samma meddelande, fast det är drygt 50% kvar.

Första gången var 10% och nu 50%. Bägge gångerna CYAN. Rimligen inte patronerna men...........

 

Tacksam för alla svar som kan hjälpa mig

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Första som krånglade var original, medan den andra var Inkclub, så jag har svårt att tro felet ligger i patronerna men...............

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag säger så här...

 

Gällande bläckstråleskrivare överlag, så har dessa en gammal nackdel, nämligen att patronerna tyvärr lätt torkar ihop, och då menar jag inte själva behållaren i sig utan jag menar undersidan där bläcket kommer ut.

Det är ju också den känsligaste området på hela patronen.

Det handlar om en mycket liten yta, med många oerhört små hål/munstycken, där bläcket kommer ut, egentligen är det rätt avancerad teknik det handlar om, du kan läsa lite mer om det här.

 

http://www.skrivarfarg.se/hur-fungerar-blackstraleskrivare/

 

Men i slutändan ändå, så är det tyvärr rätt vanligt att detta skrivhuvud "på patronen", torkar igen, om man inte skriver ut så mycket, och det är oftast då svårt att kunna göra området rent igen.

Man bör använda originalpatroner istället för ersättningspatroner, för dom har tendensen att torka ihop fortare, det är min erfarenhet i alla fall.

Men naturligtvis beror det också på hur mycket/ofta man använder skrivaren.

 

Men om du har så mycket som 50% kvar i patronerna, oavsett original eller ersättningsptroner, så ska du reklamera detta.

Gällande originalpatronerna, tycker jag du ska reklamera hela skrivaren, gällande ersättningspatronerna, ska du reklamera patronerna.

För blir det så att det slutar fungera med 50% kvar i originalpatronerna, då är skrivaren inte speciellt bra, tycker jag, skulle inte jag godta, då blir det mycket dyra utskrifter.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

iP4200 har separata huvuden, Dom sitter alltså inte ihop med patronerna.

 

Elbengt: har du provat att resetta hela skrivaren? Här är en länk som beskriver proceduren. Finns fler om du Googlar.

 

http://www.printersiam.com/data/Canon%20Waste%20Ink%20Tank%20Reset%20Procedures.htm

 

hittade en servicemanual också:

http://www.divshare.com/download/2967325-2e2

 

Provade nyss att skriva ut med min iP4200 som jag inte använt på snart ett år. Tro det eller ej, men jag skrev nyss ut ett foto med utmärkt resultat. Första gången den skrivaren får jobba sen förra vintern. Dessutom sitter piratpatroner från Wesellcd i den. Fantastiskt att den inte torkat ihop fullständigt.

[inlägget ändrat 2008-12-27 11:21:25 av PeterLan]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej

 

Om jag har förstått dej rätt så signalerar skrivaren att cyanen är slut trots att den kammaren i patronen som ej är svampfylld innehåller ordentligt med bläck.

 

Min erfarenhet är att den delen kan vara helt tom och nivån i den svampfyllda delen ett par centimeter innan patronen är definitivt tom.

 

Det verkar alltså vara något fel i skrivaren.

 

Man kan ju lätt återfylla de här patronerna men nivåmätningen i den påfyllda patronen kommer att upphöra.Men om der är ett roligt alternativ för att eventuellt komma runt problemet vet jag inte,Slabbigt om man ej är försiktig och om man gjort hål upptill i patronen måste det ordentligt tätas.

 

Det finns en elegant metod där man söker sig fram i botten på den svampfyllda delen med en lång nål in i den andra kammaren .

Det hålet behöver ej förslutas och slabbet lättare undvikas.

 

LARSAS

 

 

 

 

 

[inlägget ändrat 2008-12-27 12:01:06 av LARSAS]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

iP4200 har separata huvuden, Dom sitter alltså inte ihop med patronerna.

Ok, men då kan det vara signalerna från skrivaren som läser av bläcknivån för patronerna, som inte är korrekta?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fungerar lamporna på patronerna, så att du får rätt besked om nivåerna, eller visar dom att bläcket börjar ta slut för den patron som nu felar?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Provade nyss att skriva ut med min iP4200 som jag inte använt på snart ett år. Tro det eller ej, men jag skrev nyss ut ett foto med utmärkt resultat.

Det är ju styrkan med just den seriens system med reservoarer och huvud separerade. Min 4300 lyckades just packa ihop men jag tror det var mer otur och det är möjligt att jag kan få den att fungera igen med lite spritbehandling och tryckluft.

Själv kör jag näsan uteslutande Pelikans tredjepartsbläck minst lika bra som canons och helt kompatibel elektronik i patronerna.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Den mäter väl inte nivån, utan räknar fram på nåt sätt när den tror att bläcket är slut.

 

Det går att gå runt det här. Man kan tala om för skrivaren att inte bry sig om att nivån är låg. Så fick jag göra när jag köpte mina piratpatroner eftersom man flyttar över chippet till dom nya. Då tror ju skrivaren att det är samma gamla förbrukade patroner som sitter i. Nu minns jag inte exakt hur man gjorde, men har för mig att man bara trycker på Resume tills skrivaren tröttnar och frågar om man vill stänga av funktionen.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej

 

Den beräknar nivån men indikerar också bläcket med hjälp av en diod och ett reflekterande prisma i botten på patronen. Skrivaren upptäcker alltså att nivån ökat om man flyttat chippet till en annan fylld patron eller fyllt på patronen.

 

Det är i prncip bara att fortsätta och följa anvisningarna man succesivt får.Är litet enerverande innan nivåindikeringen tagits bort för patronen.

 

LARSAS

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...