Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Norton/Avg Program svarar inte


Dag Erlandsson

Recommended Posts

Dag Erlandsson

Min vän har en dator med ett gammalt Norton, dvs. ingen ny prenumeration är gjord. Han vill inte längre ha Norton, men som sagt, den finns i burken. Vid flera tillfällen "svarar inte" olika program. Kan det bero på att Norton ligger kvar och "stör"? Vidare, har jag installerat åt honom AVG "free version" är det bra, eller finns det bättre gratis versioner av annat lämpligt program? Stort tack på förhand.

 

Link to comment
Share on other sites

Kan vara Norton som stör men det kan lika gärna vara något annat problem med datorn. Kör Nortons städprogram för att ta bort rester:

http://service1.symantec.com/Support/tsgeninfo.nsf/docid/2005033108162039

 

Gratis AVG innehåller ingen detektering av antispionprogram så det behövs att sådana är installerade, t ex Malwarebytes' Anti-Malware och/eller SUPERAntiSpyware Free Edition. Se http://ceblstockholm.googlepages.com/home för länkar och förslag på andra bra skyddsprogram.

 

Link to comment
Share on other sites

Dag Erlandsson

Nu har det installerats AVG samt det andra Superantispy (free). Dessutom har Norton nu tagits bort. MEN..... Nu har datorn blivit så "slö". Vad kan ha hänt?

 

Link to comment
Share on other sites

Dag Erlandsson

Nu är det borttaget, men samma sak. Det som händer är t.e.x. att om man går in på en ikon på skrivbordet, typ idg, eller aftonbladet, eller vad det nu må vara, så tar det en oerhörd tid att "kopplas på". Samma sak är om man bara ska tillsätta en "ny mapp". Det är som om den hela tiden "väntar". Detta "problem" har alltså nu uppkommit efter det att AVG kommit in i "bilden". Hur kan jag få upp "speeden".

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...