Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Alternativ till Zonealarm


Mange_032

Rekommendera Poster

 

Har Zonealarm - gratisversionen. I andra trådar på forumet påpekas att gratisversionen inte klarar delad internetanslutning, vilket jag upptäckte då jag försökte konfigurera brandväggen. Finns det en bra gratis version av brandvägg som klarar delad internetanslutning ?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En som inte går av för hackor är http://www.personalfirewall.comodo.com/ . Den kan man få att varna mot allt möjligt. Dock lite svårt att begripa vad som är farligt och vad som kan anses normalt, om man slår på de mer nitiska finesserna. Man behöver rejäl kunskap om hur Windows och mjukvara är uppbyggd.

 

Ett alternativ kan vara http://www.sunbeltsoftware.com/Home-Home-Office/Sunbelt-Personal-Firewall/ . Den är nog lite resurssnålare.

 

Om du kör Vista, kan den inbyggda brandväggen spärra utgående trafik per program. Men det finns inget gränssnitt för att ställa in det, om du inte laddar ner http://www.sphinx-soft.com/Vista/index.html .

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Skall nog testa comodo.
Se bara till att du inte får in den olämpliga "toolbar" (Ask) som de försöker få dig att installera, den är inte bra av sekretesskäl.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...