Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Strömavbrott i datorn, nätaggregatet dör


brunbisse

Recommended Posts

Hej

 

Tidigare skrev jag detta inlägg: //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=1098716. Det handlade om att kall luft från balkongen förorsakade strömavbrott i datorn. Förslag på orsakerna till det problemet var att komponentfel kan visa sig på det viset då komponenter kyls och sen fungerar komponenterna igen då de blir uppvärmda. En annan misstanke var att kretsarna reagerar då fuktigheten ändras.

 

Men nu har datorn börjat starta om några gånger fastän jag inte öppnat min balkongdörr och rumstemperaturen är samma hela tiden. Så nu verkar det som om komponenter i min dator börjar fungera allt sämre. Det jag funderar över är vilken komponent jag borde köpa nu, jag orkar nämligen inte leva med strömavbrott då jag är studerande och skriver många arbeten på min dator. Gissar att jag behöver köpa nytt nätaggregat men tror ni det kan vara fel i någon annan komponent istället? Ifall det skulle vara t.ex. ett fel i en komponent i moderkortet så kunde kanske detta medföra att datorn startar om?

 

[inlägget ändrat 2008-11-22 21:32:37 av marcus-1987]

Link to comment
Share on other sites

Stäng av automatiska omstarter vid systemfel:

XP:

Högerklick på Den här datorn - Egenskaper - Avancerat - Start...Inställningar

så får du ut en blåskärm med felmeddelande om omstarterna beror på systemfel.

 

Vista:

Kontrollpanelen (klassisk vy) - System - Avancerade ... till vänster - fliken Avancerat - Start och återställning Inställningar

så får du ut en blåskärm med felmeddelande om omstarterna beror på systemfel.

 

Den viktiga informationen på blåskärmen är följande:

Högt upp ett felmeddelande med stora bokstäver (t ex BAD_POOL)

Långt ner rad med mest siffror (STOP...)

Under det ibland ett filnamn

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tackar för svar. Givetvis bra att kunna utesluta systemfel så ska testa det. Då min dator startas om så brukar lamporna från fläktarna i min dator slocka för ca 1 sekund och kommer sedan på igen. Men vid senaste omstarten så observerade jag inte lamporna i datorn. Då jag brukar starta om datorn manuellt (från Windows eller Reset knappen) så slockar däremot inte lamporna. Lamporna borde alltså kunna berätta om det är frågan om en krasch eller fel i nätaggregatet (strömtillförseln försvinner).

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...