Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Windows 7 vs Vista?


Shape_sthlm

Recommended Posts

Varför kommer det ett nytt operativsystem så här snart? det känns som det går väldigt fort, och man hinner inte köpa nytt förrän det är annat på gång.

 

är det bara ett rent kommersiellt syfte, eller är Vista i grunden misslyckat och man måste lansera ett nytt system som är bättre och stabilare?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Varför kommer det ett nytt operativsystem så här snart?

Windows 7 är inte släppt ännu. Kanske om ca 1.5 år och då har det faktiskt gått 3 år sedan Vista släpptes.

Somliga säger att Windows 7 blir vad Vista egentligen skulle ha varit.

Delar inte den åsikten, utan i mina maskiner spinner Vista fint.

Windows 7 bygger på Vista, så det är inte ett helt nytt OS.

 

___________________________________________

 

Webbläsare stavas utan problem Internet Explorer

 

 

Link to comment
Share on other sites

Somliga säger att Windows 7 blir vad Vista egentligen skulle ha varit.

Delar inte den åsikten,utan i mina maskiner spinner Vista fint.

Att den spinner fint är ju iofs inte samma sak som att säga att Win7 blir vad Vista inte är eftersom detta självklart är fallet.

Någonstans i ett utvecklingsarbete måste man dra en linje och bestämma sig för en slutgiltig backlog av vad som skall ingå i aktuell version. Allt annat läggs på utvecklingen av kommande versioner. Samma sak gäller Vista, en väldig massa finesser och annat fick strykas och läggas på framtiden, annars hade vi inte sett Vista släppt än idag.

 

Link to comment
Share on other sites

Allt annat läggs på utvecklingen av kommande versioner.

 

Förmodar att det alltid funkat så, mer eller mindre. Kanske bara lite mer marketing i det hela numera, man lyfter fram förändringsarbetet och utvecklingen i ljuset.

 

Link to comment
Share on other sites

Förmodar att det alltid funkat så, mer eller mindre.

På ex.80- och tidigt 90-tal befann sig ju den allmänna utvecklingen av datorer och operativsystem i sin linda och under den tiden gjorda man många försök som visade sig inte hålla måttet. Då började man om från scratch i nästa försök (eller gick i konkurs eller köptes upp, vilket var vanligare då. På 80-talet var konkurrensen inte nådig och ett enda misslyckande betydde ofta slutet)

 

Idag finns det helt enkelt ingen anledning (eller ens logistisk möjlighet) att släppa helt nya operativsystem vart x:e år. Windows, OSX, Unix- och Linux-derivat m.fl har etablerat sig tungt och formaten är än så länge välfungerande. Här räcker det att bygga vidare på sina (mer eller mindre) stabila grunder och lägga krutet på förbättringar, stabiliseringar och säkerhet.

 

Detta kan ju förstås ändra sig pga oförutsedda parametrar, som kräver helt nytänkande och därmed nyskapade OS, men det lär dröja är min gissning.

 

Link to comment
Share on other sites

På ex.80- och tidigt 90-tal befann sig ju den allmänna utvecklingen av datorer och operativsystem i sin linda och under den tiden gjorda man många försök som visade sig inte hålla måttet. Då började man om från scratch i nästa försök (eller gick i konkurs eller köptes upp, vilket var vanligare då.

Nja, beror ju på vilka datorer och operativsystem man tänker på. Under 80-talet så var PDP-11 och VAX/VMS mogna system som man jobbade vidare på inför varje ny version med förbättringar och stabilitet.

 

Link to comment
Share on other sites

Sett ur ett annat perspektiv, så är Microsoft inget bolag som bedriver socialhjälp och dess aktieägare vill ha utdelning.

Och så länge det finns kunder som efterfrågar Microsofts produkter och är villiga att betala för dem, så naturligtvis utvecklar de befintliga och tar fram nya.

 

Link to comment
Share on other sites

Klart aktieägarna vill ha utdelning.

för många aktieägare är nog rätt trötta på Microsoft idag.

Jämför utvecklingen från 1990 till 1998 och från 2000 till 2008

http://finance.yahoo.com/echarts?s=MSFT#chart1:symbol=msft;range=my;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined

Bor man dessutom i Sverige och tar hänsyn till att $ stod i 11:50 2001 och 8kr idag

om man köpte för $30 och idag får $21

 

Link to comment
Share on other sites

Varför kommer det ett nytt operativsystem så här snart?
På ytan en rimlig frågeställning, men om man tänker efter och jämför med andra produkter så blir det lite annorlunda.

Ställ tex. samma fråga gällande mobiltelefoner, datorkomponenter eller varför inte webbläsare :)

 

Sen har ju Maratonmannen en klar poäng i att de faktiska release-datumen måste ställas i relation till varandra. Dvs det kan bli 3-4 år mellan Vista och Windows 7 och då känns det plötsligt som en evighet, speciellt med tanke på Moores lag och allmän jakt på det senaste/häftigaste som gäller datorer i stort.

 

/Cluster

------------------------------------------------------

I do not fear computers. I fear the lack of them

--------> http://eforum.kicks-ass.net <---------

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...