Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
jeppe_1

Problem med VLC

Rekommendera Poster

Hej

När jag spelar upp vissa filmer så kommer det en stor gul rand i filmerna och missfärgar bilden. Men när jag spelar upp filmen i WindowsMediaPlayer så går det bra men då kan den inte visa undertexten. Vad är det för fel?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det blir samma problem fast randen är grönsvartrandig. Det gick inte att köra "PrtScn" och sedan klistra in den i paint för då blev försvann randen konstigt nog men ifall jag har kvar programmet i bakgrunden så kan randen synas genom programmet in i paint :S

 

[bild bifogad 2008-10-30 23:06:20 av jeppe_1]

1094420_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är en AVI-fil. Alla codecs är installerade enligt Gspot men randen syns ändå både i VLC och SMPlayer.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Eftersom vi får förutsätta att filmen inte går att få tag i igen, i en annan version, på laglig väg, så kanske det är möjligt att det skulle gå att koda om den men det förutsätter ju att DET verktyget, ex. TMPGEnc, klarar av att visa filmen korrekt, internt.

 

Kanske WMP kan koda om??

(Har aldrig nyttjat det skräpet själv..)

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det där ser mystiskt ut. Syns felet bara i fullskärmsläge eller även när du har filmen i ett fönster?

 

VLC, och SMPlayer, är båda fristående spelare som (troligen) baseras på samma codec-grund internt. De använder inte de codecar som finns i ditt system, de som ex.v. GSPOT pekar på att filen vill ha/kommer att använda.

 

WMP däremot använder Windows system, samma som GSpot, för att ta fram en kedja av codecar och filter.

 

Med andra ord, de låter som om VLC och SMPlayer sätter ihop en felaktig kedja medan WMP lyckas. Vilka codec/filter ger GSPot att systemet kommer att använda?

 

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

 

[inlägget ändrat 2008-10-31 09:07:37 av Monshi]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

eller installera FFDshow som tar hand om de flesta codec-problemen samt hanterar text utmärkt.

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Det där ser mystiskt ut. Syns felet bara i fullskärmsläge eller även när du har filmen i ett fönster?

 

Det syns både i fullskärmsläge och vanligt fönster. Jag har även detta problem med andra filer.

 

Med andra ord, de låter som om VLC och SMPlayer sätter ihop en felaktig kedja medan WMP lyckas. Vilka codec/filter ger GSPot att systemet kommer att använda?

 

XviD 1.1.0 Final

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
eller installera FFDshow som tar hand om de flesta codec-problemen samt hanterar text utmärkt.

 

FFDshow löste problemet! :D

Den hade visst nån funktion som gjorde att WMP kunde visa undertexter.

 

Tack så jättemycket för all hjälp! :D

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...