Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Behöver ny hållare / Retention Bracket - Hjälp!


FredrikTT

Recommended Posts

Min "Retention Bracket" (eller kylarhållare eller nåt sånt på svenska), har gått sönder, vilket gör att kylaren till processorn inte sitter ordentligt och processorn blir överhettad vilket leder till att datorn stänger av sig. Kylaren pressas ner mot processorn med hjälp av 4 byglar som sitter i en platshållare (retention bracket) och två av dessa plastfästen har gått av.

 

Jag vet vad jag behöver för del, men hittar inget på nätet. Någon som vet nån butik eller leverantör som är duktiga på denna typ av delar?

 

Dessutom är den en XPC-dator, som har en lite speciell kylning (ICE, se länk nedan), så jag kan inte bara köpa en ny processorkylare och byta ut delarna, det är trångt som f..n i lådan och jag har inte lyckats hitta lämplig ersättare. Om någon möjligtvis skulle ha ersatt XPC-kylaren med nån annan kylning tar jag även emot dessa tips med stor tacksamhet!

 

Tacksam för tips.

 

MVH

Fredrik

 

ICE-kylningen från XPC:

http://eu.shuttle.com/archive/en/faq_ice.htm#iceheatpipec

 

Link to comment
Share on other sites

...två av dessa plastfästen har gått av.

Dessa följer ju med processorkylaren så det blir nog svårt att få tag i enbart dem. Och Shuttle, som det väl handlar om, använder väl specialtillverkade kylare varför inte alla modeller ens har en utbytbar sådan.

http://www.nordichardware.se/Recensioner/?page=15&skrivelse=104

 

Inte mycket till hjälp, men men... :-/

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...