Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Mappinställningar i Vista


Danne

Recommended Posts

Hallå

 

 

Jag undrar om någon känner till hur man ställer in Utforskaren i Windows Vista (Business) att ALLTID, oavsett mapp eller mappens innehåll, använder exakt samma inställningar som alla andra mappar. Dvs vy (detaljerad lista, ikoner, lista osv..) samt vilka paneler som visas i mappen (namn, senast modifierad, filtyp osv).

Mappalternativ i menyn fungerar som bekant inte för dessa inställningar.

 

 

Alla tips, inklusive registerhack är välkomna.

 

 

 

// Daniel

 

Link to comment
Share on other sites

Dvs vy (detaljerad lista, ikoner, lista osv..) samt vilka paneler som visas i mappen (namn, senast modifierad, filtyp osv).

Om jag väljer att visa en mapp som Detaljerad lista och väljer Använd i alla mappar, så blir alla mappar visade som Detaljerad lista. Har du kontrollerat att "Kom ihåg inställningar för visning för varje mapp" är ibockad under Avancerade inställningar?

 

Så Detaljerad lista fungerar, men vad som inte blir som önskat är visning av mappaktiviteter. Det står också då du klickar på Använd i alla mappar: Verktygsfält och mappaktiviteter påverkas inte.

 

Link to comment
Share on other sites

Det finns en annan möjlighet till att inte mappinställningarna behålls. I XP kunde man med TweakUI ändra det defaulta värdet 1000 till t.ex. 5000, vilket innebar 5000 mappar att komma ihåg inställning för. Oklart hur det defaulta värdet i Vista ser ut, men man kan sätta värdet i registret till 5000. Navigera till följande nyckel:

HKEY_CURRENT_USER\Software\ Classes\Local Settings\ Software\Microsoft\ Windows\Shell

Högerklicka på en tom yta i den högra vyn och välj Nytt -> 32bitarsvärde (DWORD) och namnge till BagMRU Size

Dubbelklicka på det nya värdet och sätt Data till 4e20 hexadecimalt.

Stäng registereditorn och starta om din PC.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...