Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Piper till i datorn och skärmen blinkar


Kadde

Rekommendera Poster

Tja! När jag öppnar spelet "world of warcraft" så kan jag sitta i ca 20 min sen så börjar skärmen blinka med några sekunders mellanrum, fast det jobbiga är att varje gång det blinkar så kommer det ett pip-ljud från datorn som låter som om man skulle ha för många knappar intrycka.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Till en början brukar det inte kunna bli annat än spekulationer, man sitter en stund och funderar och så börjas eventuellt en teori att formas... Tanken jag fick nu är att blinkningarna/pipen kan ha att göra med värme, att bios är inställd på att börja varna vid en viss processortemp samt eventuellt stänga ner datorn vid ytterligare lite varmare temp. Det som stödjer den tanken är att fenomenet försvinner när du tabbar ner till 2D (mindre jobbigt för datorn och mindre värmeutveckling) och att det i 3D inte uppstår förrän efter ungefär en kvart.

 

Då du spelar och det här knaset uppstår föreslår jag att tabbar ut till skrivbordet och startar program för att kolla temp (eller ännu bättre, ha dem igång i bakgrunden hela tiden). Föreslår HWMonitor samt GPU-Z:

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/

 

Så kan det inte skada att kika inne i biosmenyerna hur det egentligen är inställt med varningar/tempnivåer.

 

[inlägget ändrat 2008-10-15 09:17:27 av RN]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...