Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Piper till i datorn och skärmen blinkar


Kadde

Recommended Posts

Tja! När jag öppnar spelet "world of warcraft" så kan jag sitta i ca 20 min sen så börjar skärmen blinka med några sekunders mellanrum, fast det jobbiga är att varje gång det blinkar så kommer det ett pip-ljud från datorn som låter som om man skulle ha för många knappar intrycka.

 

Link to comment
Share on other sites

Till en början brukar det inte kunna bli annat än spekulationer, man sitter en stund och funderar och så börjas eventuellt en teori att formas... Tanken jag fick nu är att blinkningarna/pipen kan ha att göra med värme, att bios är inställd på att börja varna vid en viss processortemp samt eventuellt stänga ner datorn vid ytterligare lite varmare temp. Det som stödjer den tanken är att fenomenet försvinner när du tabbar ner till 2D (mindre jobbigt för datorn och mindre värmeutveckling) och att det i 3D inte uppstår förrän efter ungefär en kvart.

 

Då du spelar och det här knaset uppstår föreslår jag att tabbar ut till skrivbordet och startar program för att kolla temp (eller ännu bättre, ha dem igång i bakgrunden hela tiden). Föreslår HWMonitor samt GPU-Z:

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/

 

Så kan det inte skada att kika inne i biosmenyerna hur det egentligen är inställt med varningar/tempnivåer.

 

[inlägget ändrat 2008-10-15 09:17:27 av RN]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...