Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Software Freedom Day


.Tompa

Recommended Posts

Vet inte om man får skriva sånt här, det är förvisso "reklam", men inte något som gynnar någon pengar.

 

Jag tänkte ändå informera om Svenska Software Freedom Day den 20 september 2008.

 

I takt med att intresset för Linux och andra operativsystem än Windows ökar i världen är vi ett gäng från diverse forum och föreningar, som har åtagit oss att ha Software Freedom Day, i Sverige. Det är tänkt att vi ska dela ut/sprida information om Linux och öppen källkod, jag hoppas att vi även kan ha med datorer och visa upp.

I Stockholm är har vi hyrt "plattan" (Sergels Torg).

 

Jag var med i ett projekt i Göteborg där jag som medlem i Föreningen Ubuntu Sverige var med och informerade om Linux OS:et Ubuntu, vi delade ut live-CD skivor och visade upp datorer. (läs mer: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=780084 )

 

och det visade sig att folk är glatt inställda för det här med Linux. Vissa ville genast hem och testa, andra kom med sina datorer för att få hjälp.

 

Vi försöker få igång en del projekt i Stockholm och även i andra orter. Vi har anmält ett intresse för Dustin Expot 2009, och förhoppningsvis kan vi vara med på den utställningen.

 

Vi vill ju att så många som möjligt kan komma till detta engagemang. Vi har en del planer, bland annat en stor uppblåsbar pingvin.

Det är inte bara Stockholm som planerar, det ska vara grejer på gång i andra orter också.

 

http://softwarefreedomday.se/

http://forum.softwarefreedomday.se

 

Tycker detta är viktigt att informera om. Det är en stor framgång att vissa återförsäljare av datorer faktiskt inte säljer datorer med Windows installerat från början. Microsoft har lite monopol på den marknaden. Man ska inte betala för något man inte vill ha. Sen är det också, med detta projekt, viktigt att visa att Linux och Unix inte (alltid) är massa terminal hackande och bara bleka finniga tonåringar sitter i källaren och sysslar med "det där Linux". Att ta död på dessa "myter".

 

//Tomas

 

[inlägget ändrat 2008-07-29 00:19:59 av .Tompa]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...