Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Datron låser/startar om sig ofta o är JÄTTE slö. HJÄLP!


Sabelström

Recommended Posts

Här kommer en liten sammanfattad update.

 

 

[log]

12 augusti 2008 Bytte hdisk o minnen o installerade om allt. Hade ett gamalt minne kvar i burken.

 

Hade problem med fel drivrutiner från början när jag hade blåskärmar, sen det gamla minnet som satt kvar, sen fortsatte det med att webläsarna krashar, sen verkar det varit strul med grafik drivers, och nu är det blåskärmar om ipnat.sys och tcpip.sys och så krashar webläsarna.

 

Misstänkte det var något med nätverket eller internet så lade in:

Auto installation program (support WinXP64/Win98SE/WinME/Win2K/WinXP)(Submission ID: 1304222)

Från:

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=6&PFid=6&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false#RTL8100B

 

Men det har ej hjälpt.

 

Har även försökt installera autoupdate från msi utan att lyckas.

 

Har laddat upp de senaste minidumparna på:

http://nymail.spray.se/FileCabinet/sabelstrom@spray.se

 

Dator information:

OS: XP Home Version 2002 Service Pack 3

Dator typ: ACPI Uniprocessor PC

CPU typ: Intel Pentium 4, 2800 MHz (21 x 133)

Moderkortsnamn:MSI 648 Max (MS-6585) (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)

North Bridge: SiS 648

South Bridge: SiS 963

Systemminne:1024 MB (PC2700 DDR SDRAM)

Grafikkort: RADEON 9500 PRO / 9700 (128 MB)

3D accelerator: ATI R300

Ljudkort: Creative Audigy 2 Platinum (SB0240) Sound Card

Hårddisk: SAMSUNG SP2014N (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Optisk enhet: LITE-ON DVDRW LDW-451S (DVD+RW:4x/4x, DVD-RW:4x/2x, DVD-ROM:12x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW)

Optisk enhet: LITE-ON LTR-48246S (48x/24x/48x CD-RW)

Nätverkskort: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (192.168.1.64)

Skrivare: EPSON Stylus D68 Series

BIOS version: Version 07.00T

 

 

Program som körs regelbundet:

Diskrensning

Defrag

Malwarebytes' Anti-Malware

SUPERAntiSpyware Free Edition

Spybot

AntiVir Personal Edition Classic

 

 

Ser även att mitt Everest säger: Problem: AGP är avaktiverat. Detta kan ge sämre prestanda.

 

Har glocalnet som internet leverantör.

 

Efter som det är tjejens dator, så ser jag tyvärr inte alla blåskärmar själv, men de uppstår bara så där utan att man gör något särskilt.

[/log]

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Zipp tittade på några dump-filer och fick fram

Module load completed but symbols could not be loaded for Rtnicxp.sys

där Rtnicxp.sys är en Realtek-fil. Ominstallerade du den drivrutinen förut?

 

Link to comment
Share on other sites

Kablen byttes ej för det var ingen med, så det är den gamla. Har ju helt nya o pröva med om du tror det skulle vara problemet.

 

Det gamla minnet har vi inte ens kvar längre.

 

Link to comment
Share on other sites

Pröva med ett kabelbyte, för även om en drivrutin pekas ut på blåskärmen och i dump-filen så verkar det konstigt att det skulle hålla på och bli en massa fel på drivrutiner av sig själv hela tiden.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Create New...