Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

"Sporadisk" Internetanslutning via router


Jimi

Rekommendera Poster

Hej! Jag har lite problem med att ansluta till Internet (Comhem) genom min trådlösa router.

 

Jag hade inga som helst svårigheter att konfigurera anslutningen och få den att fungera. Problemet är prestandan. Ofta när jag går in på en sida så händer ingenting..det står bara "Väntar på svar från...". Eller så kommer bara en del av sidan upp innan alltihop stannar av. Jag har märkt att om jag då trycker Esc (Stoppa) och sen F5 (Uppdatera) så kommer ibland sidan upp efter ett par försök. När en anslutning väl är "öppen" verkar den vara ganska stabil - laddar jag t.ex. hem en stor fil brukar den inte stanna av eller krångla särskilt mycket och går i 240-270KB/s. Men går jag in på en sida med många små bilder är det garanterat några som aldrig dyker upp om jag inte trycker Esc+F5 flera gånger.

 

Detta händer oavsett om jag ansluter trådlöst till routern eller om jag drar en vanlig nätverkssladd från datorn till den. Har även prövat med tre olika datorer, och med både Vista, XP och Ubuntu.

 

Om jag ansluter en av datorerna direkt till Comhem-modemet med en nätverkssladd är det dock inga problem. Alla sidor kommer upp direkt och anslutningen stannar aldrig av.

 

Routern är av märket "Deltaco". Jag har Comhem 2Mb och modemet som jag fick med abonnemanget är ett "Scientific Atlanta". Någon föreslog att jag skulle köpa en ny, bättre router. Är detta enda sättet att få normal prestanda även via routern? Finns det inget annat jag kan pröva? Om inte, vilken router ska jag köpa som garanterat fungerar med Comhem?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Försök låna en annan router för att verifiera att det är är routern som inte håller måttet.

 

Du kan också prova att återställa den till leveransvärden genom att hålla inne Reset-knappen på baksidan (om det är ett hål, använd ett rätat gem). Håll tills lamporna slutar blinka, ca 10 s.

 

En router som brukar funka bra är Linksys WRT54GL. Jag har själv två liknande som jag kör mot både comhem och Teila ADSL, WRT54GS. Det finns dock mycket att välja på som är bra nuförtiden.

 

Har du höga krav på hög throughput, speciellt på trådlösa sidan, brukar man rekommendera D-Link DIR-635/E. Då måste dock använda tillhörande trådlösa kort, eftersom 802.11n bara är draft, dvs ingen standard, och därför bara fungerar ihop med respektive företagsprodukter.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för svar. Jag prövade att reset:a routern.. Tyckte den fungerade bra i några minuter efter det men sedan började anslutninge stanna av och krångla igen.

 

Ska se om jag kan få låna en router av någon att pröva med.

 

Jag har inge speciella krav på routern förutom att jag vill få ut de ynka 2Mb jag betalar för, utan avbrott eller störningar. Gör inga stora filöverföringar på nätverket eller så, har endast en delad skrivare och så internetanslutningen på 2Mb.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du har väl krypterat den trådlösa förbindelsen så att det inte är någon annan som använder den.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Japp jag har också tänkt tanken att någon annan kanske kommit in och "lånat" internet så det är därför det krånglar. Bor i flerfamiljshus så det är rätt många inom räckvidd. Men jag har ställt in den på kryptering. Prövade även att byta till ett svårt lösenord (17 små och stora bokstäver+siffror). Loggar jag in på routern visar den heller inte att några andra datorer är anslutna.

 

Tänkte även att det kanske är så många grannar som kör trådlöst att det kanske "stör" min dators kommunikation med routern.. Men som sagt, det blir exakt samma sak om jag använder en vanlig nätverkskabel och stänger av trådlösa delen.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...