Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
BertilSjölund

Startproblem

Rekommendera Poster

Hej!

har inhandlat uppgraderingsdelar: MSI-P35-NEO2-FIR, Socket-775,

DDR2, ICH9R, Firewire, GbLAN, 2xPCI-Ex16. RAM=Kingston Valuer-DDR2, PC6400-2048MB-CL5 och cpu=Intel CORE2-DUO-E8200, 2,67GHZ-6MB

1333MHZ-S775. Grafikkort=Asus-GeForce-8600GT-512MB, GDDR3, SILENT

PCI-Express, Tv-Out/2xDVI-I/HDTV/HDCP

 

Felet är att varje gång jag startar upp datorn så startar den om en gång

men fungerar sedan normalt. Enligt MSI-s support är det normalt med en omstart när det är ny hårdvara för att "grundinställa" BIOS, men inte

vid varje uppstart därefter. Har uppdaterat BIOS till nyaste versionen,

ringde Komplett-support och frågade, fick rådet att testa andra RAM-

minnen.

 

Några tips eller råd?

 

Har ett Corsair 550W-PSU, med 41A på 12V. Vad är det för fördelar/ res-

pektive nackdelar med flera 12V, t.ex: V1=21A, V2=21A och så vidare.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Uppdelningen är enbart av säkerhetsskäl (begränsa maxströmmen i en sladd, strömbegränsningen ska bryta innan sladdisoleringen brinner)och för att uppfylla nån standard för nätaggregat, strömbegränsning ofta på 20A.

Men det finns nätdelar med en enda bakomliggande lina.

 

Kompletts support har givetvis rätt, fel ramminnen till moderkortet är standardfel. Har sett att de minnen du har ska köras med 2,0V spänning i samband med ett annat MSI-kort, MSI-rekommendation.

Har du ställt in 2,0V i BIOS som minnesspänning?

 

För övrigt kolla på denna sidan vilka Memory Modules som passar.

http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodtestreport∏_no=1261&maincat_no=1&cat2_no=170&cat3_no=#menu

 

För övrigt jag har

Quad 6600 2,4GHz

Geforce 8800GTX

och ett nätaggregat med en bakomliggande matning 57A till 3x19A

så du ska inte ha några som helst problem ned dina 41A.

till 2 moderna strömsnåla processorkärnor (mot mina 4 gamla strömkrävande)

medelgrafikkort mot mitt värsta strömförbrukare grafikkort.

 

http://www.sweclockers.com/nyhet/7320-anonyma_medlemmar_kartlagger_hundratals_nataggregat/

 

 

[inlägget ändrat 2008-06-29 10:18:42 av jannejanne]

[inlägget ändrat 2008-06-29 10:20:52 av jannejanne]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

får tacka så mycket för det snabba tipset. har varit in på den sida till MSI som du länkade till, men hittar inte någon info om RAM där.

 

I setup- BIOS- Cell Meny, är värdena för CPU och Memory Voltage grå-

markerade och i handboken står det "Read only" går inte att ändra på

dessa värden utan att först ändra på någon annan inställning, frågan är bara vilken?? står ingenting i handboken om detta.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...