Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Videobandet har fastnat


ag

Recommended Posts

Philips video. Kan inte göra något - inte spela, inte snabbspola, inte "ejecta" bandet. Displayen går efter knapptryckning omedelbart tillbaka till originalläge (standby?). Har stängt av/satt på videon men det hjälpte inte.

Kan man öppna lådan och på så sätt försöka pilla ut bandet?

Eller hur går man tillväga?

 

Link to comment
Share on other sites

Om du inte har någon garanti på den, den kanske är några år gammal, då kan du försöka öppna den, med strömkabeln urdragen givetvis.

Och se varför den "sitter fast", kan var att själva bandet har fastnat/trassalt sig, och då får du försöka lirka ur det, i värsta fall, får du klippa av det, och sedan tejpa ihop det igen, det går att göra så.

 

Efteråt så tar du ett helt band och kollar så din vhs fungerar normalt, fastnar den också/uppför sig på samma sätt, då har bandaren troligen gett upp och du får överväga att köpa ny eller att lämna in, men det sistnämda brukar inte vara billigt tyvärr.

 

Edit: Du måste vara mycket försiktig med själva videohuvudet, det är mycket känsligt, får du en "rispa" där då kommer du inte att kunna se något band alls, en sådan reparation lönar sig inte då.

 

 

 

// gästen

 

[inlägget ändrat 2008-06-08 18:04:42 av //gästen]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...