Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tomtom navigator fråga om vägtullar


k043

Rekommendera Poster

Jag använder tomtom när jag sitter i bilen men hur planerar den rutterna egentligen och när ska den fråga om jag ska acceptera vägar med tullar eller inte.

 

Om jag vet hur jag ska åka på ett ungefär så tycker alltid tomtom annorlunda jag ska åka till bromma exempelvis och den vill att jag ska ta vägen genom söderledstunneln men jag vill åka mot årstahållet. kan maninte på något sätt vilja olika vägar ta annan rutt.

 

När jag åker en väg som har tull så ser jag inget i min tomtom. allt är uppdaterat. Tala gärna om lite för mig hur det fungerar tack på förhand.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har inte Tomtom men när jag ska välja från & till, får jag möjligheten å välja om jag vill ha den kortaste eller den snabbaste vägen.

 

jag är inte 100 säker på vad skillnaden är mellan den kortaste & snabbaste. Kan tänka mig att om jag viljer den kortaste, så kanske jag får köra på små vägar & sånt. Medan den snabbaste är mera på motorvägar.

 

 

En annan sak. Säger navigatorn att jag ska ta höger om 200m och jag vet om jag tar vänster så går det snabbare. I så fall tar jag vänster och navigatorn beräknar om resan.

 

Min navigator är inte så avancaserad så att den varnar för vägtullar. Men varningar & sånt hittar man i inställningarna.

 

 

 

 

[inlägget ändrat 2008-03-25 23:07:34 av Phenomen]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...