Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
monoceres

Telia ADSL med router, riktigt dålig matchning

Rekommendera Poster

Jag vet att detta har diskuteras många gånger förut men mitt problem verkar inte riktigt vara samma sak.

 

jag har en Tekcomm ADSL2+router, den har en förinställd guide för telia ADSL och det funkar felfritt, så länge som du surfar hela tiden. Satt fyra timmar igår och hade inga problem på två datorer men när jag lämnade datorn i 10 minuter (hade utorrent igång) tappade routern ip-addressen och jag fick ingen ny när jag försökte surfa igen. Var tvungen att stänga av routern i 15 minuter innan det fungerade igen.

jag tycker inte att det ska behöva fungera så efterso det fungerar felfritt med ett svingammalt vanligt modem.

 

kan man få en statisk ip-address av telia om man har ADSL?

Om inte skulle det lösa sig om man går och köper modem+router i en telia butik?

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
tappade routern ip-addressen
Du är säker på att det var just det som inträffade? I så fall det och att det tog minst 15 minuter innan routern fick en ny IP-adress låter som att det var något problem i telefonstationen, t ex att de behövde starta om någon utrustning där. Blir förstås annorlunda om det blir så hela tiden.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jo, det är så hela tiden.

Men jag vet ju inte om det är så, det står dock i routern att DSL status är "disconnected" och att ip-addressen är "unavailable".

Några ideér?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag var iväg och fixade mat i typ 10 -15 minuter och sen var internet borta.

grejen är den att jag för ett tag sen testade en d-link modem och en d-link router och det blev nästan exact samma problem. Det så fungerar så länge man surfar men sen dör det tills man stänger av routern i typ 15 minuter.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men inga problem med bara modem utan router?

Du har inte ändrat något i datorns brandvägg sedan du började använda router?

Har du varit i kontakt med Telia?

Nu var det ju länge sedan jag såg någon rekommendera LF Connection Keeper men det kanske hjälper dig. http://www.lfdomain.com/prgConnectionKeeperWin.php

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...