Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Någon personalansvarig webutvecklare?


*Flashrider*

Recommended Posts

Jag sitter i valet och kvalet till om jag ska börja utbilda mig till hösten. Har läst lite webbprogrammering på högskolan innan och kan tänka mig att jobba med webbutveckling i framtiden. Men vilken väg är bäst att välja, en högskoleingenjörsutbildning med inriktning webbutveckling som väl ger en bredare bas eller en kortare utbildning specialiserad mot webbproduktion?

 

Link to comment
Share on other sites

Det är ju "alltid" bättre med en längre utbildning men det som avgör om du ska få jobb är om det är bra på det du gör.

Mindre utbildning och bli j_vligt bra på det är säkert mer betydelsefullt än en bredare utbildning på något som du inte har den fallenheten för.

 

Link to comment
Share on other sites

Är du bara intresserad av enklare webbdesign (html/css/javascript) så skulle jag inte slänga bort min tid på en lång högskoleutbildning utan välja antingen en specialiserad webbdesignutbildning eller ännu hellre skaffa ett par bra böcker och läsa på fritiden (mest ekonomiskt).

 

Vill du satsa på avancerad utveckling (serverside-utveckling som ex. ASP.net, databasutveckling, Ajax osv.) så är en solid grund i den matematik och programmeringsparadigmer du får på högskolan mycket viktigt om du skall stå dig i konkurrensen (även här kan du ju förstås läsa in dig på fritiden, men det är så många grenar att ta in att du bör vara väldigt organiserad om det skall fungera)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Okej tack för svaret, det är väl främst programmeringsbiten jag tänkt specialisera mig på då jag inte är någon design magiker direkt :P även om jag gärna lär mig mer utav den biten också.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...