Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Någon personalansvarig webutvecklare?


*Flashrider*

Rekommendera Poster

Jag sitter i valet och kvalet till om jag ska börja utbilda mig till hösten. Har läst lite webbprogrammering på högskolan innan och kan tänka mig att jobba med webbutveckling i framtiden. Men vilken väg är bäst att välja, en högskoleingenjörsutbildning med inriktning webbutveckling som väl ger en bredare bas eller en kortare utbildning specialiserad mot webbproduktion?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är ju "alltid" bättre med en längre utbildning men det som avgör om du ska få jobb är om det är bra på det du gör.

Mindre utbildning och bli j_vligt bra på det är säkert mer betydelsefullt än en bredare utbildning på något som du inte har den fallenheten för.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är du bara intresserad av enklare webbdesign (html/css/javascript) så skulle jag inte slänga bort min tid på en lång högskoleutbildning utan välja antingen en specialiserad webbdesignutbildning eller ännu hellre skaffa ett par bra böcker och läsa på fritiden (mest ekonomiskt).

 

Vill du satsa på avancerad utveckling (serverside-utveckling som ex. ASP.net, databasutveckling, Ajax osv.) så är en solid grund i den matematik och programmeringsparadigmer du får på högskolan mycket viktigt om du skall stå dig i konkurrensen (även här kan du ju förstås läsa in dig på fritiden, men det är så många grenar att ta in att du bör vara väldigt organiserad om det skall fungera)

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Okej tack för svaret, det är väl främst programmeringsbiten jag tänkt specialisera mig på då jag inte är någon design magiker direkt :P även om jag gärna lär mig mer utav den biten också.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...