Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bränning av datafiler


mirun23

Rekommendera Poster

Jag har en demoversion av Nero 8 som visserligen tar emot avi-filer i bränningsläget, men som envisas med att påstå att filen är för stor för att bränna trots att den inte är det. Ett liknande problem uppstår alltid även när jag försöker att bränna via Windows eget brännarprogram. Jag har Windows Vista och misstänker starkt att det är där som problemet ligger. Vad kan jag göra?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Bränner själv med K3B i Ubuntu 7.10

http://www.tomshardware.se/diverse/20070813/index.html

http://se.releases.ubuntu.com/7.10/ubuntu-7.10-desktop-i386.iso

hoppas du kan bränna den

http://www.ubuntu-se.org/drupal/?q=node/127

när datorn startat med UbuntuLiveCDn och skärmen är helt svart efter några minuter

tryck

Alt+F7

för att komma till grafiken.

Du kan provköra utan att installera.

Tänk på att välja språk med F2 i början och svenska med piltangenterna och <enter>

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hur vet jag det i så fall? Det har aldrig varit några problem tidigare. Jag hade en annan demoversion av Nero 8 installerad för ett par månader sedan och då flöt det på, precis som de gamla Neroversionerna. Och jag begriper inte heller varför Windows Mediaplayer också vägrar att bränna lagom stora filer med motiveringen att de är för stora.

Det måste vara nåt knas nånstans, inte minst med tanke på att Nero visar en storlek på avifilen ifråga, som ligger mer än 30 mb över den faktiska storleken.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Trycker på ikonen "Bränn data-CD", sedan på ikonen "lägg till", vilket gör att min utforskare öppnas. Jag väljer avsedd avifil i min filmmapp, dubbelklickar eller trycker på "öppna". Filmen lägger sig då i brännarprogrammet, men med den skillnaden numera att den ökar i storlek med ca 30 mb, vilket gör att jag inte kan gå vidare i bränningsprocessen. Någonting sker uppenbarligen med filen när den flyttas från filmmappen in i brännarprogrammet, oavsett om det är Nero eller Windows egen mediaspelare. Och detta är alltså något som jag tidigare aldrig har råkat ut för under alla år som jag har bränt avifiler. Vad jag nu får göra är att flytta filmer via ett USB-minne till min gamla dator med ett gammalt Neroprogram, och simsalabim - inga problem. Det är dock en bökig åtgärd, och har jag köpt en ny dator vill jag ju kunna använda den fullt ut.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det kan finnas ett fel i Vistas filhanterare som leder till den här effekten.

 

Upptäckte själv ett fel i Windows 95Bs explorer.exe

kopiering av en fil från en katalog till en annan med explorer kunde ge en skadad kopia

gjordes kopiering med winfile var kopian oskadad

 

Det kan också vara en del i Vistas skydd av upphovsrättsligt skyddat material.

Vista lägger medvetet till information som kanske hindrar att skivan kan spelas på en annan dator eller information om din dator så man kan spåra ursprunget till din dator.

 

http://www.cs.auckland.ac.nz/~pgut001/pubs/vista_cost.html

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kanske kan det förklara problemet med att bränna avifiler i Windows egen mediaspelare, men det förklarar inte Neroproblematiken, eftersom jag tidigare har haft en annan demoversion av Nero 8 och då fungerade bränningen alldeles utmärkt.

Men okej, låt säga att det också är problemet, hur ska jag någonsin i fortsättningen kunna bränna filmer i aviformat på CD-skiva nu när jag trots allt har Vista. Finns det något vistakompatibelt brännarprogram som fixar alla format och storlekar, utan problem?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...