Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

vad händer om det blir fel?


k043

Rekommendera Poster

Jag är ingen expert på ekonomi program men man kan inte låta andra göra allt hela tiden. Så vad händer om det blir fel någonstans ex med konton eller belopp? skickar vidare en fil som exporteras till revisorn är det revisorns uppgift att kolla upp så att allt stämmer? genom att sitta själv med ekonomi program så har man bättre insikt med företagets siffror så lär man sig också.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kort svar ja, det är revisorns uppgift att kontrollera att du bokfört rätt, det är ju därför du har en revisor.

 

Men eftersom du troligen betalar revisorn per arbetstimma så blir det dyrare för dig om du gör många fel.

 

Använder du ett modernt administrationsprogram där du skriver in alla inkommande och utgående fakturor så sker stor del av den dagliga bokförningen automatiskt och det är mindre risk att du gör fel.

Tunna/

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Som Tunna säger, men oavsett vilket bokföringsprogram som du använder, så är det ändå din Revisor som går igenom dina uppgifter ändå, så använder du ett sämre program, eller lämnar felaktiga uppgifter med eller utan hjälp av bokföringsprogrammet, så är ändå du ansvarig för att lämna rätt uppgifter.

 

Skulle din Revisor "missa" något som ditt program har gjort fel på och du åker på en skattekontroll, så är det ändå du i första läget som är ansvarig.

 

 

 

 

// Gästen

 

Sopa alltid rent framför egen dörr

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...