Just nu i M3-nätverket
Jump to content

xbox till PC?


bjarne_oberg

Recommended Posts

Hej!

Har skaffat mig en Xbox 360 som jag är ganska nöjd med.. Men då har det dykt upp några småa problem.. Har letat ganska mkt på nätet om svar men verkar inte hitta alla mina svar.

 

1)

När jag köpte xboxen medföljde det en GRÅ kabel, inga röda kontakter utan helt grå. Är detta korsad eller rak? Xboxen ansluts DIREKT till datorn utan router eller liknande.

2)

Vill kunna föra över spel från datorn till xboxen men får det inte att fungera. Har haft 192.168.0.1 och 255.255.255.0 på datorn och 192.168.0.2 och 255.255.255.0 på xboxen. Har sökt efter varandra men utan resultat. Hur ska jag göra?

3)

Kan man använda 1394 anslutningen eller måste man ta via ett nätverkskort? Har ett i datorn nu men har några till på hyllan.

 

Tack på förhand för snabba svar :)

 

Link to comment
Share on other sites

tack för länken.. Förklarade en hel del.. Då är det en RAK kabel som medföljer till xbox 360..

Men hur är det med 1394 anslutningen? kan man använda anslutningen för att ansluta till xboxen eller måste jag sätta in ett till nätverkskort?

 

Link to comment
Share on other sites

Om Xbox 360 inte är krångligare än Xbox ska man ansluta den till sin router med en rak nätverkskabel. Xbox kommer då att fråga efter en ipadress som den då får av routern.

 

1394 brukar användas till videokameror. Kan man koppla en videokamera till Xboxen?

 

Link to comment
Share on other sites

har alla svårt att förstå att jag INTE har någon router utan det är en DIREKT kontakt mellan dator och xbox 360.

Jag vet inte om man kan ansluta en videokamera till den kontakten. har aldrig provat. Någon som har svar på mina frågor???????????

 

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Jag tror inte det fungerar att skicka över spel från datorn till 360. Men jag är inte säker.

Har en kompis som chippat sitt xbox och han måste bränna ut spelen på speciella skivor från en speciell brännare.

 

Har en sida som där kan finnas användbar information till dig:

http://www.xbox-scene.com/

 

MVH

Björn

 

Link to comment
Share on other sites

Vad har du för märklig Xbox som har 1394-port? Mina tre boxar har då bara en nätverksanslutning och tre USB-portar. 1394 är ju firewire.

Att föra över spel till boxen går inte vad jag vet, utom demospel man laddar ner från xbox live. Nätverket används i stort sett bara till att ansluta till xbox live och eventuell mediaspelare i datorn.

360 är inte som dom gamla xboxarna som man kunde chippa och lägga spel på hårddisken.

 

Link to comment
Share on other sites

Björn81:

 

Okej, kollat på nätet och det ska gå att föra över spel med antligen flashftp eller total commander. Inget av dessa fungerar. Står inte på alla om dom har chippat sin xbox 360 eller inte. Men tydligen måste man det?

Man ska bränna ut dom på DL skivor som jag förstått.. Men hittar inte vart man kan köpa dom, som typ elgiganten, siba eller något liknande?

 

Peter:

 

Det är inte på xboxen utan på datorn det är en 1394 anslutning. När det gäller överföring till xbox se svaret till Björn81. Kan man inte chippa dom nya? Jag köpte inte det senaste utan det står xbox 360 console på baksidan.

 

Link to comment
Share on other sites

Har frågat en kompis och han sa att skivorna hette Dual-Layer.

Man kan köpa dessa över internet på t.ex http://se.wesellcd.dk/ eller http://www.sweburn.com/product_info.php?cPath=27&products_id=32 Du måste också ha DVD+R Double Layer skivor.

Då spelen på xbox 360 börjar bli rätt stora så måste du ha 8.5 gb skivor för att få plats med allt på dem. Men du måste "flasha" ditt xbox 360 innan du kan spela brända spel. Det kan du göra själv men de rekommenderar jag inte, eller så kan du skicka in din 360 till nån som gör det åt dig som t.ex. http://www.psxcare.com/ http://www.chipper.se/

Du behöver också en speciell brännare för att bränna dual layer skivorna, som denna t.ex. :http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=325581

 

Om du behöver mer info så finns den kanske här: http://www.flashback.info/showthread.php?t=467312

 

MVH

Björn

 

Link to comment
Share on other sites

okej.. såg det igår eller förrgår att man måste ha DL skivor.. Brännaren jag har klarar av DVD R+ DL skivor så det är inga problem på så sätt..

 

Vad menas med flasha? chippat med andra ord? går det inte att spela alls utan?

 

Link to comment
Share on other sites

Chippa och flasha är inte samma sak. Chippa sätter man i ett chip i konsolen. När man flashar en xbox 360 så ändrar man DVD Firmwaren. Man gör så att DVD kan läsa nedladdade spel.

 

Och nej..du kan inte bränna ut spel och spela på ett oflashad xbox. Tyvärr, har själv testa och där står bara "Unreadable disc".

 

Det finns kit på internet där det står hur du gör och vilka program du ska använda. Det är riskabelt men det fungerar.

 

MVH

Björn

 

Link to comment
Share on other sites

Okej.. kollade runt lite på nätet och tydligen går det att köpa moddade consoler? Köpte min på ny från affär.

Men vad är skillnad på alla 3??

många frågor men kan ingen när det gäller xbox 360.

 

Link to comment
Share on other sites

Chippning: Man sätter in ett chip och om man vill en hårddisk där man kan lagra spel. Finns många olika chip, jag har sj ett chip till mit vanliga xbox som göra så att det dyker upp en annorlunda meny än vanligt. Där man kan välja spel och filmer man lagt in på den.

 

Flashning: Finns till 360,vet ej om de finns till vanliga xbox. Då flashar man DVD så den kan läsa spelen som man bränner ut från datorn. Spelen man laddar ner och bränner ut är annorlunda än dem man köper i affären.

 

Moddning: Då "moddar" man konsolen t.ex. http://www.nordichardware.se/nyhet,9048.html

Man gör den coolare eller vad man ska säga.. bytar skal,sätter i lampor,plexiglas m.m

 

Flashning är det du ska ha om du ska spela neddladdade spel på din xbox 360. Men du kan ju också om du vill göra din xbox coolare genom att modda den

 

[inlägget ändrat 2007-12-19 21:56:03 av Björn91]

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Till Vanliga Xboxen så är jag nästan säker på att den måste vara chippad.. Men är inte lika säker på Xbox 360:n... Jag är inte säker men jag tror inte man kan föra över spel till 360 Hårddisken. Utan du måste flasha din xbox 360 och bränna ut spelen på Skivor. Jag är inte 100 % säker.

 

MVH

Björn

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...