Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Opera<>Gmail


MH2

Recommended Posts

Är det någon annan som har svårt att få Gmail att fungera med Opera? Hela inloggningen skiter sig. Det fungerar om man råkar ramla in med "disablechatbrowsercheck". Typ:

http://mail.google.com/mail/?disablechatbrowsercheck=1

Men jag är en sån där typ som skriver adresser istället för att klicka och rensar kakor med jämna mellanrum så Gmail.com blir allför ofta fel.

 

Ok, det går att leva med men är det någon som har ett förslag på vad det är som buggar, eller är det bara att acceptera att Gmail i standardläge inte är kompatibel med Opera?

 

Link to comment
Share on other sites

om jag försöker logga in på gmail.com med en "blank" opera (kakor och likannde borttaget) så skickas jag bara vidare till en likadan https-sida med en ny inloggning osv.

 

Om jag däremot loggar in (och blir omdirigerad) men sedan går in via

http://mail.google.com/mail/?disablechatbrowsercheck=1

så fungerar det i fortsättningen.

 

Går att leva med, men lite småirriterande är det. Om det är sunkig kodning från Googles sida eller om det är Opera som har hyss för sig vet jag inte. Svarsfönstret i Eforum blir ju inte helt klockrena i Opera heller (knappraden med taggar och smileys försvinner t.ex).

 

Ähhh, det går som sagt att leva med. Var mest nyfiken på om det är min installation eller om det gäller andra Operaanvändare också.

 

Link to comment
Share on other sites

Kan inte säga något om GMail, men vad gäller E-forums inläggsfönster så är det helt enkelt inte implementerat för Opera (se bl.a mitt inlägg här: //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=904540#904683 )

 

Link to comment
Share on other sites

Du har alltså fixat det utan att det blivit inlagt? Det var ju överaskande...

 

Trivs av olika anledningar bättre med Opera. Men på "pålitliga" sidor blir det oftast IE bara för att man vet att det är skapat för IE. Trist.

 

Link to comment
Share on other sites

Du har alltså fixat det utan att det blivit inlagt?

Jodå, fast det var ju ett tag sedan så den version IDG fick av mig kanske behöver uppdateras innan den läggs ut. Jag vet int, bryr mig inte så mycket längre eftersom jag tjatat utan respons - man tröttnar liksom...

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har provat att rensa bort alla kakor. Hade inga som helst problem med att logga in på gmail. Måste vara någon inställning hos dig.

Hur ser det ut under snabbinställningar (F12) för dig?

 

Link to comment
Share on other sites

kakor+ referensloggning+ javaskript aktiverat

Blockera oönskade fönster

 

Har för mig att jag rensade ut opera ganska hårdhänt och installerade om för ett tag sen på den här datorn. Så resten borde vara relativt standardiserat.

 

Testar: Ta bort personliga: rubbet

Tillåter allt under F12

 

https://www.google.com/accounts.....

Näpp, kommer tillbaks till inloggning

Identifiera som: Testar igenom

Nej

Men kakorna har sparats korrekt. När jag har loggat in och skickats tillbaks till inloggningsfönstret så kan jag manuellt skriva in Gmail.com och kommer in (disablechatbrowsercheck=1 sätts automatiskt).

 

Ähhh. Det är någonting i omdirigeringen som inte fungerar för just den här sidan.

 

Ok, nu googlade jag (varför börjar man inte i den änden...)

Gmail och opera verkar vara en lång och sorglig historia. Även om det verkade lösa sig runt ver 8 så återuppstod tydligen problemen med 9.0 och försvann sedan. Antar att opera eller google har ändrat någonting igen.

 

Skall vi lägga ner och konstatera att det tydligen krånglar för en del men inte för andra?

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...