Just nu i M3-nätverket
Jump to content

får inte in TV på media center


fellis

Recommended Posts

Hej

Jag har ett Hauppauge TV-kort i min hembyggda HTCP och kär med ms Media center.

Jag har dock problem med att få bild när jag skall se på TV genom datorn.

Medelandet "Loss of signal" kommer upp hela tiden och jag har ännu inte fått in någon bild.

 

Jag har installerat alla drivrutiner till TV-kortet genom Hauppagues hemsida,

gjort kanalsökning och media center hittar minst 15 kanaler (där det står att en är TV4).

Jag har kabelTV genom bostadsrätt föreningen (kabel vision) och det är fortfarande analogt (blir digitalt i december).

Antennsladden är kopplad till datorn och datorn i sin tur till TV:en.

 

Jag får som sagt inte in någon kanal utan bara medelandet "Loss of signal)

på alla 15 kanaler.

 

Vad göra? Antenn förstärkare?

 

Tacksam för hjälp.

 

Tack på förhand/

Mathias

 

Link to comment
Share on other sites

Fattade nog lite fel, trodde du körde TV-kortets bild genom TV-out och in i TV:n. (Varför skulle man göra det???)

 

OK, du har aldrig fått TV-kortet att visa bild, men den hittar 15 kanaler?

 

När du kör Auto Scan på TV-kortet ska du ha:

 

Tuning Mode: Channels by Country

Country: Sweden

Broadcast/Cable: Cable

Tuner Format: BG

Video Format: PAL BGHIDK

 

Jag antar att du har analogt kort (t ex PVR-150MCE) eller kombinerat (t ex HVR-1300)

 

[inlägget ändrat 2007-10-21 19:15:55 av flora50]

Link to comment
Share on other sites

Helt rätt. jag har alldrig fått in en bild på någon TV-kanal. jag har gjort såhär när jag installerade TV-kortet - PVR-500MCE

 

1) Laddat ner drivrutiner från hemsidan

2) Via ms Medica center gått in på "settings" - TV - Set up TV signal

3) Valt Sweden as current region to config TV services

4) Valt cabel or digital cabel

5) valt NEJ på set-top box (har ingen form av box för att kunna se på TV)

6) Valt Two turners

7) valt set up guide listings - Download when connected - postnummer vilket slutar i att den inte hittar någon lista (This program guide listing is not available for this country or region)

8)Star scan for services - då hittar 22 kanaler. På de flesta står det "unknown" och en massa MHZ i parantes. Men på tre fyra kanaler står det SVT Test Txmns samt på en TV 4.

 

När jag sedan väljer att se på TV kommer meddelandet Loss of signal upp hela tiden.

 

Genom denna guide har jag inte haft möjlighet att välja

Tuner Format: BG

Video Format: PAL BGHIDK

 

Har jag glömt något eller skall jag scanna TV-kortet på något annat sätt?

 

tack för att du tar dig tid.

 

/Mathias

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det jag refererade till är programmet WinTV200 som finns på Hauppauges hemsida. Installera det, kör

 

MENU > Suite Manager > Auto Scan...

 

Det programmet spelar du in med (och upp med om du inte har nåt annat program), inställningar i PREFerences.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...