Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Inspelning på dator genom s-video, vad är fel?


soreby

Recommended Posts

Hej!

 

Har ett tvkort. Det fungerar utmärkt att ta emot comhems signaler via vanlig antenn. SEdan har jag dock också en digitalbox från bredbandsbolaget som har en svideoutgång på baksidan. Jag har kopplat den till svideo in på tvkortet. Sedan försöker jag spela in, har testat med Nero. BIlden ser dock ut som om den var "kodad" på datorn, direkt när bilden kommer upp, oavsett om jag spelar in eller inte. Trodde först det var kabeln man har provat med två. Någon som har en aning om vad som kan vara felet? Kör Vista för övrigt.

 

Link to comment
Share on other sites

Nja, jag använde det för att beskriva bilden. Den är svartvit, och det är kraftiga "vågor och störningar" över hela bilden. Svårt att beskriva riktigt hur det ser ut.

 

Link to comment
Share on other sites

Kan man i digitalboxen bestämma hur signalen ska "se ut" på -video, tex om man kan välja mellan composite/S-video, PAL-B/PAL-G/SECAM?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nej, dock kan man ju ange vilken "insignal" det skall vara i Nero, och jag har testat alla nu. Ibland försvinner signalen helt, så jag undrar om det kan vara dålig utsignal från digitalboxen, men det verkar också konstigt, den är bara ca ett år gammal.

 

//S

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...