Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mediacenter: Wii eller Xbox 360?


UrbanUrban

Rekommendera Poster

Jag är interresserad av att köpa ett mediacenter men undrar dels om man kan använda Nintendo Wii till detta ändamål? och om det då är bättre med wii eller 360 som Mediacenter?

 

Eftersom vi har ett trådlöst nätverk hemma för att slippa alla dessa sladdar så undrar jag om wii har ett trådlöst nätverk inbyggt eller om man behöverköpa en "antenn" som till Xbox 360?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är inte Xbox 360 mest känt för att de går sönder pga överhettning?

The red ring of death

http://www.google.se/search?hl=sv&q=The+red+ring+of+death&btnG=Google-s%C3%B6kning&meta=

 

och oväsendet

 

The most discouraging aspect of these results is how absolutely noisy the XBOX 360 is, even though it uses 50W less power than the PS3 to play a DVD. Together with incredibly poor deinterlacing, the 360 does not make a very good DVD player at all.

http://www.hardcoreware.net/reviews/review-356-3.htm

 

och effektförbrukningen (tillsammans med PS3)

http://www.google.se/search?hl=sv&q=console+power+consumption&btnG=S%C3%B6k&meta=

 

 

 

[inlägget ändrat 2007-10-13 06:15:03 av jannejanne]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Wii har ingen bra media center extender funktionalitet. Det finns vissa tredjepartsprogram som du installerar på din media center dator, och så kan man surfa in på den med Wii's webläsare. Och streama vissa saker med hjälp av flash. Men det är inte alls särskilt bra.

 

Sen bör det påpekas att Xbox är en så kallad Media Center Extender. Den förutsätter att du har en pc med all din media på. Och sen streamar du allt över nätet. Ett problem som uppstår här är att den klarar inte av alla filformat du kan tänkas vilja använda.

 

Den absolut bästa lösningen är nog en dedicerad pc som du ställer i vardagsrummet, eller vart du bu hade tänkt att ställa din media center.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 veckor senare...

Varför inte en ps3? Då får du ju en blue ray spelare också. Jag är helnöjd med min. Du kan även installera linux om du vill.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...