Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
kinget

10/10 mbit ihop med Vista = problem?

Rekommendera Poster

kinget

Jag har ett jobbigt problem!

 

Sitter sedan en månad tillbaka i en studentlya, med 10/10 uppkoppling via Junet.

Har Windows Vista Ultimate som OS, vilket fungerar perfekt. Även om alla andra i min närhet klagar, så har jag aldrig gjort det.

 

Men nu är det så att hela datorn laggar sönder när jag laddar upp i mer än 90 kb/s, så jag har fått sätta en spärr var det gäller upload. Vilket är förbannat tråkigt när jag har möjlighet att ladda upp och ner i 1 mb/s.

 

Det är inget strul med mina hårddiskar, så det är INTE dom.

Vetefasen vad mitt problem är, så jag undrar om det finns likasinnade som jag där ute? Som förhoppningsvis har löst detta irriterande problem?

Eller blir jag illa tvungen att vänta på Sp1 ? (om det ens kommer en lösning), annars får jag så illa tvunget gå tillbaka till xp.

 

Hjälp!

 

/Johan

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Stefan Eklinder

 

En teori är att Vista är skapat för IPv6, och idag har vi IPv4. Då blir det dubbelt vilket kan resultera i en långsammare uppkoppling.

 

Allt enligt den här sidan:

http://techfreep.com/windows-vista-may-slow-the-internet.htm

 

Dina problem beror kanske på andra orsaker, inte vet jag.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
kinget

Avaktiverade Ipv6, och visst hjälpte det, men nu går gränsen istället vid 300 kb/s uppåt :S

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...