Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Janis.Vikmanis

Bra inlägg om piratkopiering.

Rekommendera Poster

Janis.Vikmanis

Jag fick detta via mailinglistan Vecknas Contra. Strunt i den politiska färgen. Innehållet borde väl alla möjliga politiska färger kunna hålla med om, tycker jag.

 

Med vänlig hälsning,

Janis

 

[log]KATTEN SAMPSON

 

Katten: Anti-kommunist, anti-socialist, anti-AFA:are, vän av ordning. Individualist. Samhällskonstruktör.

 

Tänk, så mycket trots och så många rebeller som kommer skapas om tvångslagar skärps i Sverige kring upphovsskyddat material (musik, film, programvara). Trotset kommer att slå mot andra regler, lagar och moral från kommande generation, som vi vuxna skapat.

 

Det är nog musikbranschen självt som är pucko. Tänk på alla MP3-spelare och måbilurer som marknaden är full av, som i princip ALLA Sveriges ungdomar har. Så länge inte man kan gå in på musikaffärer och för en 30-50 kr damma i sin måbilur eller ljudmåjäng en 20-40 låtar, så länge kommer ungdomar "errodera upphovsrätten". Sorry, musikbranschen. Ni blir akterseglade av den tekniska utvecklingen.

 

I dagarna har justitieminister Beatrice Ask (hurra för ÄNTLIGEN en borgerlig sådan) fått en utredning om allt detta. Maila hennes sekretererska och be regering och Riksdagens majoritet kväva repressiva lagförslag kring "olaglig tankning från Internet" i dess linda. Det är dubbelmoral om det samtidigt finns så många MP3-spelare och måbilurer i omlopp. Varför skall Sverige t. ex. ta ut en skatt av MP3-tillverkarna och ge musikanter och våldsfilmstillverkare pengar? Gör USA, Frankrike eller Italien så? Det är inte svenska statens uppgift att försöka rädda en vittrande bransch från dess konkurrenter.

 

Har ni sett hur den klantige busschauffören gör på eftermiddagen utanför gymnasieskolor? Jo, denne står upp och hojtar vresigt "GÅ LÄNGRE BAK I BUSSEN!". På trots står ungdomarna kvar för att se vad denne "dumme fan" kommer att göra. Sedan plingas det på varje hållplats utan att någon skall av, för det är ju roligt att se honom koka. Den betänksamme chauffören däremot kommer i skämtsam ton säga "Kan ni komma längre fram i bussen?", varpå alla småskrattande gärna lämnar plats. Ungdommar skall man inte betvinga. Dem skall man bli vän med.

 

Lagar och regler måste vara FÅ och VIKTIGA så ungdomar kan läras följa dem. Och VIKTIGARE är att sätta in alla klutar på att ungdomar hörsammar mer betydelsefulla lagar och regler, så att våld, missbruk, stölder, våldtäkt, verbala förolämpningar och liknande minimeras. Man skall INTE ge skenet av att samhället tar musik-, film- och programvaruindustrin i försvar med att skapa särskilt för dem anpassade lagar. Lagar som just ungdomar förväntas följa. För inte är det tant Ofelia vid 80-sträcket, eller ens 50-talisterna som pumpar något från Internet.

 

Skriv till ministerns sekretererska:

alexandra.hleb@justice.ministry.se

 

Katten Sampson nås på: katten@contra.nu[/log]

 

LOG-taggar tillagda av moderator

 

[inlägget ändrat 2008-05-02 00:50:20 av Cluster]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...