Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Utestängd: Google och Gmail


Stefan Eklinder

Recommended Posts

Stefan Eklinder

 

 

Läste igår att Telia tappat tråden mellan USA och Sverige. Därmed blir alla amerikanska sidor oåtkomliga här bl a MS, MSN också vidare. Märkte inte så mycket av det igår, men idag.

 

Google går inte att nå och min Gmail går inte att logga in på. Därmed kan jag inte nå min epost. Går inte ens att nå via webben. FF laddar, laddar och laddar men inget händer.

 

Kanske tillfälligt, men lokala svenska sidor går blixtsnabbt.

 

Några fler som har samma problem?

 

Ska prova igen senare med förhoppningen att det är tillfälligt...

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder
flora50 skrev:

Jag kommer in på både gmail o google, kanske är fixat nu då?

 

Dock inte för min del. Går inte att komma in på alls.

 

Igår fungerade det, men idag når jag inte det alls.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder
Cecilia skrev:

Telia har idag (till skillnad från igår) inga sådana problem inlagda i driftstatusen:

http://kundinfo.telia.net/

 

Nähä, men då är det kanske tillfälligheterna som gör att jag är helt utestängd från Gmail och Google. Rätt frustrerande att inte kunna nå sin epost.

 

Hoppas på bättre tur senare.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder
Mr Andersson skrev:

Testa att rensa DNS-cachen.

 

Start, kör, cmd

 

ipconfig /flushdns

 

Tack för tipset!

 

Nä, jag har inte gjort det. Provade nu, men ingen skillnad.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Gör en traceroute till google/gmail för att se var det stannar.

 

Start , kör , cmd

 

tracert -d 66.249.91.19

 

De två-tre första hoppen är ointressanta, eftersom det är din egen router och din operatörs routrar, men så här ser min lista ut efter att trafiken lämnat min operatör:

 

4 7 ms 8 ms 7 ms 213.187.192.29

5 38 ms 38 ms 39 ms 194.100.250.21

6 38 ms 38 ms 38 ms 213.88.255.86

7 38 ms 38 ms 38 ms 195.66.224.125

8 38 ms 38 ms 38 ms 209.85.252.40

9 36 ms 33 ms 36 ms 72.14.233.63

10 36 ms 36 ms 36 ms 209.85.248.79

11 39 ms 38 ms 39 ms 72.14.233.81

12 40 ms 55 ms 81 ms 66.249.94.146

13 36 ms 37 ms 40 ms 66.249.91.19

 

Hur långt kommer du?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder
Hur långt kommer du?

 

Så här ser min ut och den ser ju inte lika bra ut som din:

 

4 * * * Begäran gjorde timeout.

5 <10 ms * * 213.67.116.173

6 * * 3 ms 80.91.254.82

7 * * * Begäran gjorde timeout.

8 * 20 ms * 80.91.250.38

9 * * * Begäran gjorde timeout.

10 43 ms * * 209.85.250.228

11 * * 32 ms 209.85.250.232

12 * * * Begäran gjorde timeout.

13 * 48 ms * 209.85.248.79

14 * * * Begäran gjorde timeout.

15 28 ms * * 72.14.233.77

16 * * 31 ms 66.249.94.146

17 * * * Begäran gjorde timeout.

18 * 29 ms * 66.249.91.19

19 * * * Begäran gjorde timeout.

20 31 ms * * 66.249.91.19

21 * * 28 ms 66.249.91.19

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder
Mr Andersson skrev:

Gör samma sak till www.sunet.se

 

Ok, här är spårningen dit:

 

Bara Pingen förlorade 50 procent av paketen.

 

[log]4 * * * Begäran gjorde timeout.

5 22 ms * * 213.67.116.173

6 * * <10 ms 81.228.78.222

7 * * * Begäran gjorde timeout.

8 * 16 ms * 81.228.75.98

9 * * * Begäran gjorde timeout.

10 33 ms * * 195.67.220.150

11 * * 13 ms 130.242.82.210

12 * * * Begäran gjorde timeout.

13 * * * Begäran gjorde timeout.

14 * * * Begäran gjorde timeout.

15 * * * Begäran gjorde timeout.

16 * * * Begäran gjorde timeout.

17 * * * Begäran gjorde timeout.

18 * * * Begäran gjorde timeout.

19 * * * Begäran gjorde timeout.

20 * * * Begäran gjorde timeout.

21 * * * Begäran gjorde timeout.

22 * * * Begäran gjorde timeout.

23 * * * Begäran gjorde timeout.

24 * * * Begäran gjorde timeout.

25 * * * Begäran gjorde timeout.

26 * * * Begäran gjorde timeout.

27 * * * Begäran gjorde timeout.

28 * * * Begäran gjorde timeout.

29 * * * Begäran gjorde timeout.

30 * * * Begäran gjorde timeout.[/log]

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

 

[inlägget ändrat 2007-09-09 21:11:41 av Stefan Eklinder]

Link to comment
Share on other sites

Med tanke på att problemen uppstår redan hos din operatör, hade det varit intressant att se även hopp 2 och 3, om du vill det.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder
Mr Andersson skrev:

Med tanke på att problemen uppstår redan hos din operatör, hade det varit intressant att se även hopp 2 och 3, om du vill det.

 

Absolut, är hemskt intresserad av vad som orsakar det här. :-)

 

[log]1 22 ms <10 ms <10 ms 217.211.174.1

2 <10 ms * * 88.83.131.1

3 * <10 ms * 80.89.163.61

4 * * * Begäran gjorde timeout.

5 22 ms * * 213.67.116.173

6 * * <10 ms 81.228.78.222

7 * * * Begäran gjorde timeout.

8 * 16 ms * 81.228.75.98

9 * * * Begäran gjorde timeout.

10 33 ms * * 195.67.220.150

11 * * 13 ms 130.242.82.210

12 * * * Begäran gjorde timeout.

13 * * * Begäran gjorde timeout.

14 * * * Begäran gjorde timeout.

15 * * * Begäran gjorde timeout.

16 * * * Begäran gjorde timeout.

17 * * * Begäran gjorde timeout.

18 * * * Begäran gjorde timeout.

19 * * * Begäran gjorde timeout.

20 * * * Begäran gjorde timeout.

21 * * * Begäran gjorde timeout.

22 * * * Begäran gjorde timeout.

23 * * * Begäran gjorde timeout.

24 * * * Begäran gjorde timeout.

25 * * * Begäran gjorde timeout.

26 * * * Begäran gjorde timeout.

27 * * * Begäran gjorde timeout.

28 * * * Begäran gjorde timeout.

29 * * * Begäran gjorde timeout.

30 * * * Begäran gjorde timeout.[/log]

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

 

[inlägget ändrat 2007-09-09 21:12:17 av Stefan Eklinder]

Link to comment
Share on other sites

Som jag ser det, är det Öresundskraft som tappar bort paketen. Varför det bara påverkar vissa sidor, har jag ingen aning. Kanske har de problem med routinginformation (BGP) från Telia, som uppenbarligen också har problem.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder
Mr Andersson skrev:

Som jag ser det, är det Öresundskraft som tappar bort paketen. Varför det bara påverkar vissa sidor, har jag ingen aning. Kanske har de problem med routinginformation (BGP) från Telia, som uppenbarligen också har problem.

 

Oki, då har jag svar på varför det strular.

Du får poäng för din insats här. :-) Tackar!

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder

 

Provade slå supporten en signal, men väntetiden är 21 minuter förnärvarande fick jag besked om. Så jag är kanske inte ensam om problemet.

 

Har ju Stadsnätet via Öresundskraft/Telia.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Har ju Stadsnätet via Öresundskraft/Telia.

 

Det fanns en tid, då jag blev kontaktad för att designa delar av Öresundskrafts nät - just nu känns det bra att jag tackade nej till det jobbet :)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder

 

Mr Andersson skrev:

Det fanns en tid, då jag blev kontaktad för att designa delar av Öresundskrafts nät - just nu känns det bra att jag tackade nej till det jobbet :)

 

Hehe, första strulet sedan jag tecknade avtalet med Öresundskraft/Telia och Stadsnätet i februari i år. En del andra har strul jämt och ständigt med andra leverantörer i nätet.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

[inlägget ändrat 2007-09-07 20:10:02 av Stefan Eklinder]

Link to comment
Share on other sites

Ska kanske tillägga att det var i slutat på förra årtusendet. Jag vågande inte säga Ja, det fanns för mycket oklarheter i avtalet.

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder
Mr Andersson skrev:

Ska kanske tillägga att det var i slutat på förra årtusendet. Jag vågande inte säga Ja, det fanns för mycket oklarheter i avtalet.

 

Oki

 

Mitt problem kvarstår fortfarande. Google går precis att komma in på, men Hotmail, min internetbank och Gmail når jag inte alls.

 

Tur att räkningar och så är fixade. Annars hade jag inte kunnat sköta min ekonomi. Går inte att logga in där. Logginrutorna är borta. Helt vitt där dom ska vara egentligen. Funkar inte med IE7 heller.

 

Checkade brandväggen så att dom inte ändrat IP för Standard Gateway och DNS, men det är samma IP som tidigare.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Fungerar alla sidor där det inte är inloggning, dvs http-sidor men inte https-sidor?

Det har jag sett i Eforum när Norton har blivit knäppt, men Norton har du ju inte men kanske något med antivirus eller brandvägg i så fall.

 

Har du några kompisar som också har Öresundskraft? Fråga dem i så fall om de har samma problem.

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder

 

Cecilia skrev:

Fungerar alla sidor där det inte är inloggning, dvs http-sidor men inte https-sidor?

Det har jag sett i Eforum när Norton har blivit knäppt, men Norton har du ju inte men kanske något med antivirus eller brandvägg i så fall.

 

Jag använder Avast och Comodo. Märkligt att dom två blir knäppa bara över en dag när allt fungerat klockrent tidigare. Senast i torsdags fungerade allt.

 

Ja, andra sidor fungerar som inte kräver inloggning. Sådana sidor jag har i mina bokmärken t ex. Körde en ping mot hotmail precis och 100 procent av paketen förlorades. "Begäran gjorde timeout" hela vägen.

 

Eforum är undantaget. Där kommer jag in och kan logga in.

 

Har du några kompisar som också har Öresundskraft? Fråga dem i så fall om de har samma problem.

 

Ska undersöka det.

 

EDIT: Sökte på Altavista.se, den enda sökmotorn jag kan nå helt OK just nu sedan igår. Sökte på Dell. Klickade på länken som kom upp. Väntade två minuter medan FF laddade. Kom inte in, fick besked att anslutningen avbröts också en harang alternativ med anledningar nedan.

 

Samma gäller andra sidor t ex Gmail.

Så här sitter man och kan inte nå sin epost.

 

Inte ens Hotmail som är mitt reservkonto kan nås.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

[inlägget ändrat 2007-09-08 11:16:10 av Stefan Eklinder]

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder

 

En kompis som har Bahnhof via Öresundskraft kunde nå MSN igår. Där är jag helt avklippt ifrån. Likaså Google, Gmail, min internetbank o s v.

 

Har gått igenom antivirusprogram och brandvägg, men kan inte hitta något som skulle vara konstigare än i torsdags när allt fungerade.

 

Kör jag ping mot några ställen jag nämnde ovan blir det "Begäran gjorde timeout" och mellan 50 - 100 procent av paketen förloras.

 

Hoppas Erik kan ta hand om mina forum, för att jag kan inte sköta flyttar och annat när jag är helt avklippt från min epost. Får hoppas det är ett helgfenomen och att det är tillrättat på måndag. Hoppas det inte händer ett månadsslut, så att jag inte kan sköta mina räkningar.

 

Dj*vligt frustrerande det här.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder
flora50 skrev:

Du har inte telefonmodem också, så att du kan prova detta? Då vet du lite bättre var du ska söka felet!

 

Nupps, tyvärr!

 

Har bara mobiltelefon. Erbjöds extra telefonmodem, men eftersom jag inte har fast telefoni kunde jag inte få det.

 

Ringde supporten igen och där är 6 - 7 minuters väntetid. Tänkte höra om dom har routingproblem, som MrAndersson trodde igår.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...