Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Få spam från sajter/avsändare man ej varit i kontakt med???


Maria2

Rekommendera Poster

Har skaffat nytt bredband(nytt bolag) och har därmed nya epostadresser i familjen. Jag får inte längre spam men andra i familjen får. Helt plötsligt dimper all sköns spam in från dejtingföretag världen över, erbjudande om sexhjälpmedel etc. Kan de nosa upp epostadress utan att man besökt sajterna?

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Absolut kan de det. Vissa är till och med så envisa att dom har ett program som slumpar fram e-postadresser. Tillexempel [namn]@domän.se, där [namn] helt enkelt slumpas fram. Och har man otur så får man spam på grund av detta.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Förutom att slumpa fram [namn] så kan spammare också kombinera alla "vänsterdelar" (det som står före @) med alla olika "högerdelar" (domäner) - så om någon har samma namn som de i familjen men med en helt annat domän (kanske inte ens i Sverige) så kan det också ge en sån effekt.

 

så kan det ju dessutom vara så enkelt som att det är någon som haft just den/de adresser din familj nu börjat använda...

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du vet ju inte hor olika sajter hänger ihop. Kanske 10.000 dejting/sexsajter också hör ihop med någon sajt som du faktiskt HAR besökt. Då kan de ju enkelt använda samma listor.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...