Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
swedeboy

Trådlöst nätverkskort hittar inte routern - BELKIN ROUTER + ADAPTER

Rekommendera Poster

Jag har byggt ett trådlöst nätverk med en router och en trådlös USB-adapter till en PC-desktop.

Köpte en Belkin N1 Router och även en N1 USB -adapter för BÅDE laptop och desktop.

Routern fungerar utan problem när den är inkopplad till en server.

När vi skulle koppla in USB adaptern till desktopen - så fungerade den ett tag i början - men sen har den helt lagt av.

Nån gång så kan den komma upp med "Bra" kontakt för att ganska direkt tappa kontakten. Nu är det hopplöst att överhuvudtaget få kontakt.

Samtidigt med att vi får fram trådlösa nätverk att ansluta till så finns det ytterligare 4- 6 stycken i området (vi finns i ett höghus).

 

Kan dessa andra störa ut vår trådlösa anslutning till desktopen?

 

Mottagaren/sändaren står cirka 6-7 meter från Routern.

 

Finns det något sätt var på man kan öka styrkan på Routern för att kanske kunna överglänsa de andra nätverken?

 

Någon som har varit med okm liknande eller till och med haft samma problem?

 

 

swedeboy

 

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Andra apparater som arbetar med 2,4 GHz i närheten av routern kan störa. Prova att flytta routern (längre kabel till modemet), stänga av mobil, mikro, bluetooth. Byt också kanal på routern.

 

För att förenkla felsökningen, ta bort ev kryptering i routern. Ta sedan bort alla nätverk i listan:

 

Start > Kontrollpanelen > Nätverksanslutningar > högerklicka på Trådlös nätverksanslutning > Egenskaper > Trådlösa nätverk

 

I listan över Önskade nätverk, markera ett nätverk i taget, välj Ta bort > OK

 

Sök sedan efter tillgängliga igen.

 

När allt fungerar kan du lägga in kryptering igen.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu har jag bytt kanal på routern, och testade med att stänga av krypteringen.

Då fungerade det att ansluta till nätverket, och jag kunde surfa på nätet.

 

Så fort jag la in krypteringen igen, så kunde jag inte ansluta till nätverket.

 

Det fungerar ju perfekt med den ena datorn i nätverket.

 

I nätverket så finns det 2 vista datorer, och routern är kopplat till en xp dator.

 

 

Att det fungerar utan kryptering, men inte med kryptering är något som jag inte förstår helt.

 

Hoppas att någon kan hjälpa mig lösa detta.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu har jag fått nätverket att fungera till en viss del, men problem kvarstår.

 

Huvuddatorn(efter routern) får inte upp dator nr 2(den som är kopplad med USB adapter)

Dator nr 2 ser huvuddatorn(efter routern) men har ingen åtkomst till den.

 

Routern är kopplad till en XP dator, men övriga datorer i nätverket har Vista Home Premium installerat.

 

 

Vad kan detta bero på?

 

 

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...