Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
berntlars

GPS och vad man bör kolla före man köper.

Rekommendera Poster

Tre tips till dig som tänker investera i en GPS.

 

1. Ta reda på hur man uppdaterar kartmaterial och vad detta kostar.

Om kartmaterialet endast finns att få via GPS tillverkaren så bör man ha klart för sig att man i framtiden är helt i händerna på företaget för att kunna uppdatera GPS:en . Det finns därmed inga andra alternativa möjligheter att uppdatera än från just detta företag som dessutom kan sätta priser utan någon konkurrens. En del tillverkare ger en fri första uppdatering av kartmaterial men om du skall ha en fungerande GPS så skall du kanske uppdatera kartan 2 ggr/år och vad kommer det i så fall att kosta? GPS:en blir inte bättre än den karta som finns installerad.

Vill man ha en tillförlitlig GPS med aktuellt kartmaterial kan det komma att kosta upp mot ca 1800:-SEK/år. Kanske det då blir billigare att köpa en helt ny färsk GPS varje år istället?

 

2. Ta reda på vilket program respektive kartversion som den GPS har som du tänker köpa. Hur många rev. kommer ut per år? Om försäljaren inte kan svara på vilken rev. det är i just den enhet du tänker köpa bör du kanske kolla med någon annan försäljare som kan ge ett klart besked. Låt dig inte nöjas med att man säger att; "senaste rev. finns installerad!" för det kan i realiteten vara en upp till 1 år gammal kartrevision´som återförsäljaren nu vill bli av med. Kräv att få reda på vad rev./ver. heter och kolla med tillverkarens hemsida.

 

3. Gå till tillverkarens hemsida på Internet och kontrollera om de har

en svensk länk eller svensk hemsida. Studera hemsidan och se om du finner svar på alla de frågor du kan tänkas få efter ett köp av deras produkt. Hittar du inte svaren ring till deras support så får du även en uppfattning om hur den fungerar. Kostar det mer än ett vanligt telefonsamtal att ringa dem så kanske det är en anledning till att avstå denna tillverkare.

Efter dessa kontroller har du bara resten kvar att undersöka som rör användarvänlighet, antal kanaler som mottagaren kan ta och andra tekniska frågor.

 

Lycka till!

 

Hälsningar

Bernt

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...