Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Virus???


Hani_23

Recommended Posts

Hej!

Var ute och surfade när jag fick ett konstigt meddelande (något om boot etc...).jag började trycka här och där resultatet: varje gång jag startar datorn så visas en sida...1/starta datorn i felsäkert läge 2/ normal läge 3/ etc vad jag än väljer så kommer jag tillbaka igen till samma sida. Ringde min ISP de säger det är kanske virus. Vad ska jag göra?

tacksam för svar

 

Link to comment
Share on other sites

det är mycket svårt att säga när du inte minns exakt vad det stog men kanske det stod bootsektor och det blev nåt problem med disken....??

förhoppningvis får du ett bättre svar än mitt

 

Link to comment
Share on other sites

vad förstår du inte plus att det är svårt att förklara något som är ren spekualtion... jag har aldrig hört talas om nåt liknade problem som startat på samma vis

 

om du undrar över bootsektor

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bootsektor

 

vad som bäst att göra vet jag inte, man måste ha upplevt sånns här problem själv för att kunna ge andra råd och tex cecilia kan det här mycket bättre än mig

 

Link to comment
Share on other sites

Jag håller med 927 och tror inte heller det beror på virus utan något har hänt med Windows-installationen. Det kan bero på något fel, ev. tillfälligt, med hårddisken eller något annat. Har du en CD-skiva med en normal Windows-installation på eller är det någon typ av recovery-skiva eller har du ingen skiva alls utan en recovery-partition på hårddisken?

 

 

--------------------

Därfär flyttar jag tråden till forumet Dr Data

 

Cecilia - Moderator för Virus - Antivirus

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har en recovery skiva, men det är samma visa där.installation startas sedan kommer jag tillbaka till samma sida igen. 1/felsäkert läge etc etc...

 

Link to comment
Share on other sites

Vet du vad din recovery-skiva gör? Så att den inte sätter igång och raderar allt på hårddisken utan att du har säkerhetskopior.

 

Om programmet på den skivan också kraschar så verkar det ju vara något hårdvarufel. Det är väl enklast att börja med de enkla testerna.

 

Minnet testas med ett minnestestprogram:

http://www.memtest.org/

http://www.ultimatebootcd.com/

 

Hårddisken testas med det testprogram som tillverkaren av den har på sin webbplats. Eftersom datorn inte startar så får du nog öppna datorn och titta efter vad det står på hårddisken (om det nu inte står på datorbeställningen eller följesedeln). Det är oftare lättare att gå via sidan http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 för att hitta testprogrammet än att leta på tillverkarens webbplats. En del av testprogrammen finns på Ultimate Boot CDn också.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...