Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Pelirally

XP startar inte...ibland

Rekommendera Poster

Hej.

Har haft problem med att XP inte går igång. Alltså, jag trycker i gång datorn, första bilden visas med text nåt med bios och F12 eller nåt och därefter brukar skärmen bli blå med : Välkommen...men nu förblir den fortsatt svart.

Får stänga av och sätta på igen ibland upp till 4 ggr innan XP startar korrekt.

Har nyligen scannat och städat bort en trojan: Backdoor.Pcclient.GV

Det kanske är sviter efter den infektionen? Vad att göra?

Syns något otillbörligt här?

Pälle

 

 

[log]Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 00:33:11, on 2007-05-20

Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16441)

 

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\System32\wltrysvc.exe

C:\WINDOWS\System32\bcmwltry.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\Program\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\guard.exe

C:\Program\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe

C:\Program\Delade filer\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE

C:\Program\Eset\nod32krn.exe

C:\Program\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4gui.exe

C:\Program\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4gui.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\Program\Eset\nod32kui.exe

C:\Program\Synaptics\SynTP\SynTPLpr.exe

C:\Program\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe

C:\Program\Java\jre1.6.0_01\bin\jusched.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program\Mozilla Firefox\firefox.exe

C:\Program\Hijackthis\HijackThis.exe

 

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.se/

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157'>http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896'>http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Länkar

O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program\Delade filer\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\Program\SPYBOT~1\SDHelper.dll

O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll

O2 - BHO: (no name) - {7E853D72-626A-48EC-A868-BA8D5E23E045} - (no file)

O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE

O4 - HKLM\..\Run: [synTPLpr] C:\Program\Synaptics\SynTP\SynTPLpr.exe

O4 - HKLM\..\Run: [synTPEnh] C:\Program\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe

O4 - HKLM\..\Run: [sunJavaUpdateSched] "C:\Program\Java\jre1.6.0_01\bin\jusched.exe"

O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program\Messenger\msmsgs.exe" /background

O8 - Extra context menu item: E&xportera till Microsoft Excel - res://C:\Program\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java-konsol - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll

O9 - Extra button: Referensinformation - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\Program\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL

O11 - Options group: [iNTERNATIONAL] International*

O16 - DPF: {0EB0E74A-2A76-4AB3-A7FB-9BD8C29F7F75} (CKAVWebScan Object) - http://www.kaspersky.com/kos/eng/partner/default/kavwebscan_unicode.cab

O16 - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39204

O16 - DPF: {193C772A-87BE-4B19-A7BB-445B226FE9A1} (ewidoOnlineScan Control) - http://downloads.ewido.net/ewidoOnlineScan.cab

O16 - DPF: {5D86DDB5-BDF9-441B-9E9E-D4730F4EE499} (BDSCANONLINE Control) - http://download.bitdefender.com/resources/scan8/oscan8.cab

O16 - DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} (MUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/muweb_site.cab?1170768935781

O16 - DPF: {9A9307A0-7DA4-4DAF-B042-5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) - http://acs.pandasoftware.com/activescan/as5free/asinst.cab

O16 - DPF: {9D190AE6-C81E-4039-8061-978EBAD10073} (F-Secure Online Scanner 3.0) - http://support.f-secure.com/ols/fscax.cab

O16 - DPF: {A8482EAF-A1F3-4934-AE3F-56EB195A50BF} (DeskUpdate - Activex Control) - http://support.fujitsu-siemens.de/DeskUpdate/isapi/activex.cab

O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\Program\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL

O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\Program\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL

O20 - Winlogon Notify: !SASWinLogon - C:\Program\SUPERAntiSpyware\SASWINLO.DLL

O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - C:\WINDOWS\SYSTEM32\WgaLogon.dll

O21 - SSODL: WPDShServiceObj - {AAA288BA-9A4C-45B0-95D7-94D524869DB5} - C:\WINDOWS\system32\WPDShServiceObj.dll

O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

O23 - Service: AVG Anti-Spyware Guard - Anti-Malware Development a.s. - C:\Program\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\guard.exe

O23 - Service: iPod Service - Apple Inc. - C:\Program\iPod\bin\iPodService.exe

O23 - Service: Kerio Personal Firewall 4 (KPF4) - Kerio Technologies - C:\Program\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe

O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService.exe

O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program\Eset\nod32krn.exe

O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe

O23 - Service: Broadcom Wireless LAN Tray Service (wltrysvc) - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\wltrysvc.exe

 

[/log]

 

Kan jag få hjälp att översätta detta:

 

[log]Instructions

To enable auditing on a computer running Windows Server 2003, Windows XP, or Windows 2000

 

Open the Control Panel.

In Control Panel, double-click Administrative Tools, and then click Local Security Policy.

In Local Security Settings, double-click Local Policies, double-click Audit Policy, and then click the events that you want to audit. We recommend that you audit the following events:

Audit account logon events (Success, Failure)

 

Audit account management (Success, Failure)

 

Audit directory service access (Failure)

 

Audit logon events (Success, Failure)

 

Audit object access (Failure)

 

Audit policy change (Success, Failure)

 

Audit system events (Success, Failure)

 

 

[/log]

[inlägget ändrat 2007-05-20 01:11:55 av Pelirally]

[inlägget ändrat 2007-05-20 01:13:13 av Pelirally]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag ser inget otrevligt i loggen.

 

Det låter mer som något hårdvaruproblem, t ex problem med nätaggregat eller moderkort. Kollade du upp något sådant förut med denna dator?

 

Översättning:

Kontrollpanelen - Administrationsverktyg - Lokala säkerhetsprinciper (eller något liknande, finns väl bara i XP Professional och inte Home så jag har inte det)

Lokala Principer - vet inte hur de kan ha översatt Audit men något med övervaka kanske

Bocka för det som ska övervakas

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

HEJ!!!

 

Fick faktiskt NicatorSupport som servar oss som nappat på PostensHemPc-avtal, att byta både moderkort och hårddisk.

Trots det inträffar detta ibland. Dock mer sällan nu.

Nicator säger som vanligt: Formatera och ring sen!

Sååå jävla värdelösa.

 

Betr. översättningen: Skulle följa rekommendationer som givits genom Microsoft Baseline Security Analyzer 2.0.1 men jag hittar inte dit, så det får vara så länge.

 

Tack så länge... Pälle

 

:)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Wow, vilka grejjer. PcWizard har järnkoll på det mesta.

Vad ska jag kolla? Vore tacksam för lite guidelines.

Pälle

 

ps. Har nu kommit fram till att datorer är skitkul och det skulle vara ascool att gå i lära. Har du nåt tips på nån skola eller kurs? ds

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har inte kört PcWizard själv utan såg någon annans rekommendation, men lite titt på webbsidan ger den här raden:

# Mainboard Sensors, Processor, Hard Disk & Battery (Voltage, Temperature, Fans)

Är det något som går att hitta igen? Verkar vara den sista symbolen som ser ut som en hastighetsmätare med - och +, enligt bilderna på webbsidan? http://www.cpuid.com/pics/pcw6.jpg De 4 raderna som har en triangel med en blixt som symbol.

 

När det gäller SpeedFan så är det första bilden på http://www.almico.com/sfscreenshots.php och nedersta delen. Du kan ta skärmdumpar och bifoga till ditt svar så slipper du skriva av.

 

ps. Har nu kommit fram till att datorer är skitkul och det skulle vara ascool att gå i lära. Har du nåt tips på nån skola eller kurs? ds

:thumbsup: Jag har lärt mig det mesta genom att läsa på Eforum.

[inlägget ändrat 2007-05-22 10:32:47 av Cecilia]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Nu har jag installerat SpeedFan också men får inte in bilderna i inlägget.

Klicka på Bifoga bild (klicka på gemet i detta inlägg så ser du min bild), så ska det nog gå bra. Bilderna får vara max 200 stora. Men det går bara att bifoga 1 bild per inlägg. Du kan lägga till 1 bild i ditt senaste inlägg.

 

[bild bifogad 2007-05-22 16:50:30 av Maratonmannen]

 

[inlägget ändrat 2007-05-22 16:51:52 av Maratonmannen]

947738_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gjorde dom i paint men de verkar vara för stora eller så heter dom bmp.

Hur gör jag då?

 

 

[bild bifogad 2007-05-22 17:15:50 av Pelirally]

947739_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gjorde dom i paint men de verkar vara för stora eller så heter dom bmp.

Ändra till .png, .jpg eller .gif. Då bör de få plats.

Ta fram bilderna och välj Redigera -> Arkiv -> Spara som och välj något av formaten jag nämnt.

 

 

[inlägget ändrat 2007-05-22 17:01:37 av Maratonmannen]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nä de är på 580kB

Äh...gjorde fel...så här ser dom ut.

[inlägget ändrat 2007-05-22 17:09:06 av Pelirally]

[bild bifogad 2007-05-22 17:10:47 av Pelirally]

[bild bifogad 2007-05-22 17:14:23 av Pelirally]

947745_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Måste dra till jobbet.

Vi kollar vidare imorrn när jag sovit ut.

12-timmars nattpass på Postterminalen Årsta tar knäcken på vem som helst, så efter 13 tidigast.

Hej så länge

 

[bild bifogad 2007-05-23 07:07:42 av Pelirally]

[bild bifogad 2007-05-23 08:04:54 av Pelirally]

947750_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

God morgon.

Nu vart datorn så där skum igen. Tog hem senaste MSUpdate

Låter skitupptagen; fläkten går för fullt, Mozilla/Idg (svarar ej) och när jag äntligen (efter 2 min) får igång SpeedFan som inte heller svarar först, är CPU-usage 100% och core-tempen visar 58 som dock går ner till 53 innan jag tar kopian på skärmdumpen. Är detta normalt...eller?

 

 

[bild bifogad 2007-05-23 08:05:26 av Pelirally]

947944_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

God morgon (eller är det God natt för din del?)!

Låter inte helt normalt.

Hmm, det var inte mycket till information i den bilden. Det brukar stå betydligt mer på den fliken.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Behöver jag göra inställningar nånstans

Tyvär är chansen stor att din dator inte har fler sensorer än de som visas, vilket inte är ovanligt för en s.k. HemPC. Min gamla Dell från 2000 har inte en enda sensor. Medans mina senare egenbyggda har hur många som helst.

Är den temperatur som visas på din bild för processorn, så är den lite hög. Hur gammal är din dator? Kanske dålig kylning? Kan du kolla fläktarna i chassit för att se om de är igendammade och kika även inuti om det finns igendammade fläktar.

Har du varit in i BIOS -> Power -> Hardware Monitor (om du har det i BIOS) och kikat om du kan se mer där? Inte bara temperaturer, utan också fläkthastigheter och spänningar.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Maratonmannen, vet du något om processorspänningar?

Enligt bilden från PC Wizard så gäller:

Voltage 1.35 V

StartupVID 0.90 V

MaxVID 1.40 V

MinVID 0.70 V

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia skrev:

 

Maratonmannen, vet du något om processorspänningar?

Voltage 1.35 V

StartupVID 0.90 V

MaxVID 1.40 V

MinVID 0.70 V

1.35 V låter helt normalt för en processor från några år tillbaka.

Vad de andra tre värdena är har jag ingen aning om. Tittar jag i min PC Wizard och CPU Voltage, så har jag bara MaxVID och MinVID och de har exakt samma värden som Voltage.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Datorn är tillverkad 2006 i Tyskland. Den heter Fujitsu/Siemens Amilo A3667G och är bärbar.

Ägs så länge av Nicator som också ska stå för support och service, men som de ej utför särskilt väl. Den är försedd med ett Adminkonto förutom mitt användarkonto.

Tror inte att jag får skruva och pilla själv i den, men fläktrastret på undersidan är dammfritt.

Har haft en lång och segsliten historia med byte av hårddiskar 2 ggr och chipset en gång. Men det verkar svårt att få den helt okej.

Börjar misströsta lätt men samtidigt lär jag mej en massa.

 

Jag har inte varit in i BIOS!

Vet inte hur man gör.

 

 

[inlägget ändrat 2007-05-23 20:46:52 av Pelirally]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Tror inte att jag får skruva och pilla själv i den

Så brukar det vara med Hem-PC.

 

Jag har inte varit in i BIOS!

Vet inte hur man gör.

Man ska trycka på någon särskild tangent under uppstarten, ofta står det vilken på första skärmbilden, t ex Press DEL to Enter Setup eller F2 = Setup, om inte så får man kolla i manualen.

 

Du kanske ska ta kontakt med supporten och säga att det verkar som att datorn är varmare än den mår bra av.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tjena.

Jobbat klart nu. Ledig vecka väntar och börjar med att fira födelsedag.

Du kanske ska ta kontakt med supporten och säga att det verkar som att datorn är varmare än den mår bra av.

Jo det verkar som en god början på ett serviceärende.

 

Dottern ska få en ny bärbar. Vista eller XP är då frågan. Vad rek Du?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Grattis!

 

Vista ställer större krav på datorn när det gäller minnesmängd. Än så länge är det vissa program som inte fungerar på Vista och vissa som fungerar lite halvdant, men det blir ju allt bättre. Vad använder hon för program?

 

Å andra sidan så kommer väl XP att kännas väldigt gammalt om 2 år.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

XP eller Vista???

Vad använder hon för program?

OpenOffice, Nero ,Photoshop, Wmplayer, VLC, ACDSee, uTorrent, DC++

Alltså, ord, bild och ljud...inget mer avancerat.

Det är nog mest det att jag äntligen börjat lära mej hitta i och förstå lite om XP, samt tillgången på freeware till XP som gör konservatismen så påtaglig.

Sen har jag hört om en del strul och inkommpabilitet gällande Vista.

Hos Dell kan man låta specialkomponera sin laptop, fast det går nog lite här och där. Deras Onlineköpsida var i alla fall lätt att förstå.

Pälle

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det förekom i veckan i Eforum något problem med Nero och Vista och det visade sig att det bara var den nyaste versionen som fungerade under Vista.

 

Photoshop CS3 ska funka på Vista: http://www.adobe.com/se/products/photoshop/photoshop/systemreqs/

Men om det är någon äldre version eller någon annan variant så kolla upp.

 

Åtminstone sista versionen av Acdsee fungerar på Vista. http://www.acdsee.com/

 

VLC och Vista hittar jag inget om.

 

Kolla lite i Vista-forumet på problem som har funnit där resp. sök på Vista i andra forum.

 

Personligen så tycker jag också att det är lite tidigt att hoppa på Vista, i höst eller till vintern så har det nog blivit enklare. Men ungdomar ser väl lite annorlunda på saken.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...