Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Printer spooler f*ckar...


Virtualizer

Recommended Posts

Virtualizer

Miljön ser ut som följer:

 

En stycken Terminalserver som hämtar skrivarinformation från AD-servern.

 

Klienter som kör RDP mot TS´n och skriver ut lokalt på sina hemdatorer.

 

 

 

 

Problemet:

 

Printerspoolern har slutat fungera "bara sådär". Även om man går in och kör igång servicen under "hantera" så krashar printer spooler-servicen innan den hinner hitta skrivarna som är mappade från AD-Servern.

 

Inga nyinstalaltioner av skrivare kan göras för att just printerspooler Servicen är stoppad och KAN INTE STARTA!!!

 

Vi provade att göra en reparationsinstallation på TSén utan resultat.

 

Något som har haft liknande problem gällande Printerspoolern då den vägrar att gå igång. Den ser till synes ut att starta när man manuellt sätter igång den men servicen stoppas automatiskt med en gång. Även i felsäkert.

 

Var i kontakt med microsoft som hade en "fix" för detta men denna fungerar inte heller. Vi prövade att avinstallera senaste updates sen den tid vi vet att det fungerade för att minimera risken att det var någon update som krånglade till det, utan resultat.

 

Vad göra?

 

TSèn innehåller kritisk information och vi har nu genomfört programinstallationer lokalt istället på alla datorer istället för att köra RDP men de som bli lidande är dom som jobbar hemmifrån då dom inte kan ansluta och använda skrivarfunktionerna gäntemot TSén...

 

Någon?

 

 

///Virt

 

 

///Det finns inget som jag inte ännu har lyckats virtualisera

 

Link to comment
Share on other sites

Virtualizer

samtliga filer som "inte" skall ligga där är raderade, trots detta består problemet.. blir galen här då en clean install verkar kanske vara det som kan hjälpa?..

 

Har sprungit runt som en tok på klienterna och kollat så det inte ligger konstiga filer och vill skriva ut på kö... men icke.. Det här övergår HELT mina kunskapsområden då det börjar luta åt att det är någon dll eller systemfil som har krashat och ändrats.. frågan är vilken?.. :|

 

 

 

///Det finns inget som jag inte ännu har lyckats virtualisera

 

Link to comment
Share on other sites

Virtualizer

systemloggen refererar till att "printer spooler terminated in an unexpectible way... (11 times).. bla bla"...

 

 

///Det finns inget som jag inte ännu har lyckats virtualisera

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hatar verkligen skrivare och tillhörande tjänster ><

 

Så, den jobbiga vägen som eventuellt kan löna sig är att ta just eventloggen och plocka ut det fel som är mest förekommande och banka in det på http://eventid.net/search.asp tillsammans med event source och börja gnota igenom de scenarier och lösningar som brukar listas - med hänvisningar till olika MSKBs och annat jox att läsa igenom, testa och brottas med i ett par dyg... eh, timmar :)

 

Någon annan som passionerat avskyr skrivare och skrivarservrar? Har noterat att även obskyra skrivarservrar såsom AIX är notoriskt irriterande att handha.

 

Överlag tenderar dock TS-relaterade krasher nästan uteslutande bero på en dålig eller felaktig _eller_ en har_blivit_korrupt_utan_anledning drivrutin till en eller flera specifika skrivare. Se över dessa. Installera om dem. Har skrivardrivrutin uppdaterats eller installerats/utökats på senaste? Print Manager-consolen som följer med R2 gör jobbet mycket enklare för övrigt, särskilt som man kan hantera även icke-R2-servrar med spooler såsom TS:ar med den - och enklare korsreferera mot en eventuell separat skrivarserver.

 

(Är det print spoolern på TS som krashar eller är det spoolern på en separat skrivarserver, eller på klienterna?)

 

.Wey

Where monsters rampage, I´m there to take them down. Where treasure glitters, I´m there to claim it. Where an enemy rises to face me, victory will be mine!

 

[inlägget ändrat 2007-06-19 01:48:19 av Weyland]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...