Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Farliga saker i email


/randis

Rekommendera Poster

Vad är det egentligen som man ska se upp med och ta bort från email innan de öppnas?

 

bilder kan ju användas för att bekräfta att man sett mailet. och således att mailadressen finns. Så för att skydda sig mot spam kan detta vara av värde.

 

Javascript kan man säkert använda för att göra bus?

 

Stilmallar bör kanske sökas igenom på samma sätt som övrig HTML på grund av content-property?

 

url() i stilmallar borde kunna användas på samma sätt som <img> för att bekräfta att man mottagit mailet?

 

Vad anser ni att man ska rensa ur ett mail?

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Stefan Eklinder
Vad anser ni att man ska rensa ur ett mail?

 

Använder du Outlook och andra epostklienter med för den delen, så kan du med fördel plocka bort förhandsgranskningen av mailen. Då öppnar du inte mailet förrän du dubbelklickar på det, och först då öppnas det.

 

Thunderbird t ex är bra att använda då den epostklienten inte visar bilder och annan grafik, förrän användaren bekräftat att mailet inte är bluff och att användaren vill visa bilder.

 

Använd spamfilter då det städar bort all skräp. Thunderbird har t ex ett sådant filter inbyggt. Blir det för mycket spam är det bara att ge upp kontot och starta upp ett nytt. Var då mer restriktiv med var du lämnar ut din epostadress eller skaffa t ex en Hotmailadress, som du bara kan överge om du blir översållad av spam.

 

Epostkonto nummer 2 kan du lämna ut till seriösa sajter som inte säljer din epostadress till spammare och till vänner och bekanta.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har ställt in Thunderbird på att visa alla meddelanden som vanlig text och sedan har jag tillägget Allow HTML temp så att jag enkelt kan se formatering om det behövs och jag litar på avsändaren.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej Cecilia

Jag gillar din metod faktiskt. Jag ska nog använda mig av den. Jag funderade för jag gör en enklare webklient för skojs skull, så jag ska lägga in en sådan möjlighet i den.

 

Stefan:

Tack för matnyttig information.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Thunderbird är också trevligt på så sätt att du kan få en riktig snygg design på den genom att använda olika teman, det finns massor att välja på, du kan alltså "skräddarsy" hur just din Thunderbird ska se ut, och som Cecilia är inne lite på kan du använda olika tillägg och på så vis få Thunderbird att jobba riktigt trevligt.

Och vi ska inte glömma Stefan´s inlägg heller.

 

Så till skillnad mot min, Cecilia´s och Stefan´s Outlook/Outlook Express som troligen ser rätt lika ut så garanterar jag dig att våra Thunderbird´s ser helt olika ut :).

 

 

 

 

 

// Gästen

 

Sopa alltid rent framför egen dörr

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...