Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Avicii

Radera tom mapp går ej

Rekommendera Poster

0x2A
J value is not allowed för /D options

Det ska va ett Y om det är engelska, Y som i Yes och J som i Ja

 

-

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii
Det ska va ett Y om det är engelska, Y som i Yes

Det gäller engelsk Vista.

Nu blir det Invalid argument/option -icacls

 

[bild bifogad 2007-04-09 17:24:19 av Maratonmannen]

935342_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Anjuna Moon
Nu blir det Invalid argument/option -icacls

Fast icacls är inget argument till takeown-utilityn utan en egen utility. Det är alltså två kommandon som skall köras

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii
Anjuna Moon skrev:

 

Fast icacls är inget argument till takeown-utilityn utan en egen utility. Det är alltså två kommandon som skall köras

Hur delar jag upp för att köra två kommandon?

 

Sedan är frågan vad jag ska skriva som mappnamn, då mappen inte längre har något namn? Nu vet jag att namnet är MSN, men det är alltså dolt och ej synligt på något sätt.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Anjuna Moon
Hur delar jag upp för att köra två kommandon?

Skriv in första kommandot (takeown-raden), ENTER, skriv in andra kommandot, ENTER :)

Vad gäller mappnamnet vet jag inte, förstår inte riktigt vad du menar med att den inte har något namn.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii
Vad gäller mappnamnet vet jag inte, förstår inte riktigt vad du menar med att den inte har något namn.

Jag högerklickade på mappen och valde Rename. I stället för att ange ett nytt namn körde jag kommandot Alt + 255, 255 med det numeriska tangentbordet. Med detta kommando blir mappnamnet dolt. Det syns helt enkelt inte.

Med det första kommandot, så hittar inte systemet filen. Mappen hette ursprungligen MSN.

 

 

[bild bifogad 2007-04-09 18:41:23 av Maratonmannen]

935409_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Anjuna Moon

Aha, the invisible character =) Har du testat att göra samma sak när du står i kommandotolken, dvs. köra Alt-kombinationen på stället där du ska skriva in mappnamnet?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Anjuna Moon

Eller ännu hellre, varför inte bara ge den ett riktigt namn igen, för simpelhetens skull: ren <Alt+255> EttRiktigtNamn

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii
Eller ännu hellre, varför inte bara ge den ett riktigt namn igen, för simpelhetens skull: ren <Alt+255> EttRiktigtNamn

Antar att du menar att jag ska högerklicka på mappen och välja rename. Och sedan Alt+255 och ange ett namn. Får inte det att fungera.

Skriver jag Alt-kombinationen i stället för mappnamnet i kommandotolken, så blir inget men ett mellanslag. Kan bero på att Alt-tangenten har annan funktion i Virtual PC i kommandotolken.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Anjuna Moon
Antar att du menar att jag ska högerklicka på mappen och välja rename. Och sedan Alt+255 och ange ett namn.

Nej, det går inte. Jag menar att du i kommandotolken cd:ar dig fram till den mapp där den osynliga mappen ligger, skriver sedan in ren <Alt+255> EttRiktigtNamn (där <alt+255> är din t-bordskombo) och trycker enter.

 

Skriver jag Alt-kombinationen i stället för mappnamnet i kommandotolken, så blir inget men ett mellanslag

Samma här, det skall visas som ett mellanslag och samma sak i de trådar jag läst där just denna åtgärd föreslagits för att återställa namnet.

 

Det kanske fungerar annorlunda i Vista, men det är ju ett buggigt härke så... =)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii
Anjuna Moon skrev:

 

Nej, det går inte. Jag menar att du i kommandotolken cd:ar dig fram till den mapp där den osynliga mappen ligger, skriver sedan in ren <Alt+255> EttRiktigtNamn

Efter att jag CD:at mig fram till mappen och skriver kommandot blir det bara The system cannot find the file specified.

Men att radera den går bra med kommandot RMDIR /S Desktop

Kan ha med UAC (User Acount Control) att göra. Får testa på en "riktig" installation senare.

Tack för all respons!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...