Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Glocalnet + trådlöst modem


Jensatekniker

Recommended Posts

Jensatekniker

Hej!

 

Fick ett trådlöst modem, router i ett, en Linksys WAG54GX. Försökte hela kvällen igår och få igång detta. Men lyckades inte. Har Glocalnet som bredbandsleverantör. Testade att byta tele uttag, utan resultat. Kopplar jag in mitt ordinarie modem från Glocalnet så funkar det. Vad kan det vara för fel? Det måste ju gå och fixa. Någon som har samma problem eller som kan ha någon idé på hur man kan lösa detta?

 

Killen jag har fått denna modem/routern av har Telia som leverantör. Jag funderar på att byta till Telia som leverantör. Börjar bli trött på Glocalnet.

 

//Jens

 

Link to comment
Share on other sites

Glocalnet kör väl med PPPoE-inloggning till skillnad från Telia. Ligger den funktionaliteten i din nuvarande router eller i din dator? Nu ska den i alla fall ligga i router-modemet, så se till att konfigurera upp router-modemet och ta bort eventuell PPPoE-inloggning från datorn.

 

Link to comment
Share on other sites

Jensatekniker

Vad är: PPPoE inloggning? Den funktionaliteten måste ligga i modemet som jag har fått från Glocalnet. För jag har inte gjort någon inställning i min pc, och den pc jag testade med igår har jag precis installerat. Och då gjorde jag inga inställningar för att den skulle kunna gå ut på internet.

 

Skall hem och mecka med detta ikväll igen och se om jag får igång det. Ni får gärna komma med mer tips & trix angående detta.

 

Link to comment
Share on other sites

PPPoE-inloggning betyder att det i modem/router/dator ligger ett användarnamn och lösenord som skickas till, i det här fallet, Glocalnet innan Glocalnets utrustning skickar tillbaks en IP-adress till utrustningen.

 

Om det ligger i ditt gamla modem så har modemet en konfigurationssida dit du kan komma med webbläsaren, troligen så kan du inte läsa lösenordet i klartext där utan det framgår av de papper som du fick av Glocalnet när abonnemanget började.

 

http://kundservice.glocalnet.se/Kundservice/Abonnemang2/Installation/

länk Glocalnet snabbguide

http://kundservice.glocalnet.se/Kundservice/Abonnemang2/GuiderManualer/

http://kundservice.glocalnet.se/Kundservice/Fragor__Svar/

Bredband - Installation eller Modemtyper i vänsterkolumnen

 

Link to comment
Share on other sites

Jensatekniker

Nu har jag suttit och försökt och jag har skrivit in mina uppgifter som jag fick från Glocalnet men utan resultat. Det blir likadant fortfarande att internet lampan lyser rött. Någon som vet vad jag kan ta mig till?

 

Link to comment
Share on other sites

Hehe, det var ju bra att informationen från Zyxel även gick att använda till Linksys-routern.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...