Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Warwolf

Outlook 2003 - Backup av mail

Rekommendera Poster

Hej,

 

Tänkte automatisera arbetet med att göra backuper av mina mail från Outlook 2003. Letar efter ett program som kan hjälpa mig. Testade installera ett plug-in från Microsoft [*] som skulle göra detta, men kunde inte installera det då kontot som används på datorn är begränsat.

 

Alltså, finns det något bra program för backup av mailen, som helst är gratis och som fungerar på ett icke-admin konto? Det skall även gå att automatisera backupen.

 

[*] http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&familyid=8B081F3A-B7D0-4B16-B8AF-5A6322F4FD01

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det kanske inte är lika bra som plug in versionen men du kan köra den vanliga MS backup som kommer med XP (måste efter installeras på home versionen) och schemalägga den att spara allt i mappen Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook.

 

Den körs då vid inställd datum/tid och loggar själv in som admin för den uppgiften.

 

När du skapar ett schemalagt backup job så får du ange vilket konto den skall använda för backup jobbet och ange lösenordet, använd då ett konto med högre behörighet.

 

Du kan ju då samtidigt välja att spara annat ibland dokument osv. i samma backup föreslagsvis på annan fysisk hårddisk.

Tunna/

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Låter som en bra metod. Men går det lika bra att flytta hela mappen själv istället för att använda ett speciellt program för backup. Eller är det just vad dessa backupprogram för Outlook gör?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Visst kan du manuellt "flytta" eller kopiera mapparna, du vill spara men det som är bra med en schemalagd backup är att den körs utan att du behöver tänka på den, i annat fall kan det hända att du glömmer kopiera dom mappar du vill spara och då missar mycket vid t.ex. en systemkrasch.

 

Om det är så att du vill spara undan saker för att kunna ominstallera (något får mig att misstänka det i hur du ställer frågorna) så är guiden i XP "Files and Settings transfer wizard" (heter något liknande i svensk version) som ligger under Start->Program->Tillbehör->Systemverktyg ett bättre redskap.

 

Den samlar all information du vill ha med till en ny XP installation, epostinställningar, skrivbordsinställningar och bakgrund, samt dokument, mail osv, du kryssar för det du vill spara och den gör om det till en fil som du sedan kan återställa med samma guid i din nya installation.

 

Det enda den inte tar med är lösenord, detta av säkerhetsskäl då annars obehöriga kan använda guiden för att komma åt dina lösenord.

Tunna/

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...