Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Outlook 2003 - Backup av mail


Warwolf

Recommended Posts

Hej,

 

Tänkte automatisera arbetet med att göra backuper av mina mail från Outlook 2003. Letar efter ett program som kan hjälpa mig. Testade installera ett plug-in från Microsoft [*] som skulle göra detta, men kunde inte installera det då kontot som används på datorn är begränsat.

 

Alltså, finns det något bra program för backup av mailen, som helst är gratis och som fungerar på ett icke-admin konto? Det skall även gå att automatisera backupen.

 

[*] http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&familyid=8B081F3A-B7D0-4B16-B8AF-5A6322F4FD01

 

Link to comment
Share on other sites

Det kanske inte är lika bra som plug in versionen men du kan köra den vanliga MS backup som kommer med XP (måste efter installeras på home versionen) och schemalägga den att spara allt i mappen Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook.

 

Den körs då vid inställd datum/tid och loggar själv in som admin för den uppgiften.

 

När du skapar ett schemalagt backup job så får du ange vilket konto den skall använda för backup jobbet och ange lösenordet, använd då ett konto med högre behörighet.

 

Du kan ju då samtidigt välja att spara annat ibland dokument osv. i samma backup föreslagsvis på annan fysisk hårddisk.

Tunna/

 

Link to comment
Share on other sites

Låter som en bra metod. Men går det lika bra att flytta hela mappen själv istället för att använda ett speciellt program för backup. Eller är det just vad dessa backupprogram för Outlook gör?

 

Link to comment
Share on other sites

Visst kan du manuellt "flytta" eller kopiera mapparna, du vill spara men det som är bra med en schemalagd backup är att den körs utan att du behöver tänka på den, i annat fall kan det hända att du glömmer kopiera dom mappar du vill spara och då missar mycket vid t.ex. en systemkrasch.

 

Om det är så att du vill spara undan saker för att kunna ominstallera (något får mig att misstänka det i hur du ställer frågorna) så är guiden i XP "Files and Settings transfer wizard" (heter något liknande i svensk version) som ligger under Start->Program->Tillbehör->Systemverktyg ett bättre redskap.

 

Den samlar all information du vill ha med till en ny XP installation, epostinställningar, skrivbordsinställningar och bakgrund, samt dokument, mail osv, du kryssar för det du vill spara och den gör om det till en fil som du sedan kan återställa med samma guid i din nya installation.

 

Det enda den inte tar med är lösenord, detta av säkerhetsskäl då annars obehöriga kan använda guiden för att komma åt dina lösenord.

Tunna/

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...