Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Spam från clubofpoker.com


ppettersson

Recommended Posts

Jag driver en sajt som innehåller lokala artiklar om min hemstad. Där kan man skicka vidare artiklarna via ett e-postformulär och "tipsa" andra. Clubofpoker.com har nu skickat ut runt 40 st spam mail som studsat tillbaka, och då till min mail.

 

Själv så får jag en massa spam direkt från clubofpoker.com och har försökt nu i tre veckor att få tag på någon bakom sajten - men utan något resultat. Den enda möjliga kontakten är via ett epostformulär på www.clubofpoker.com där jag både skrivit på engelska och svenska. Men fortfarande inget svar...

 

Snacka om oseriös sajt och personerna bakom.

 

Link to comment
Share on other sites

 

Hej!

 

Det var rätt lätt att hitta mycket kontaktuppgifter om dessa bara med lite googling. Siten är registrerad av/på en person på Box 517 i Skövde, tel 0500485101. Telefonnumret går till CoP Marketing AB i Skövde. De säljer marknadsföring till internetsiter och är kanske just de som ansvarar för utskicken (de finns nämnda på en sida över nystartade företag i Skövde september 2006)

 

Enligt en uppgift på nätet ägs siten av 24hPoker Holding AB. De finns bakom en Box 3108 i Solna, tel 08-564 884 60 men via telefonnumret hittar man också ett faxnr och en gatuadress.

 

En googling på personen bakom clubofpoker.com och "skövde" ger träff på ett annat bolag - JPC Casino AB - med ytterligare kontaktuppgifter (tel o epost). Det startade enligt uppgift 1990.

 

Oseriösa siter brukar vara betydligt svårare att hitta uppgifter om! Har du fått spam om deras site bör du naturligtvis kontakta abuse@dgc.se och rapportera dem, samt anmäla dem till Konsumentverket http://www.epostreklam.konsumentverket.se/ (om du inte driver din site som företag - som alla vet behövde företag skyddas av lagen mot spam då företag har råd och kompetens nog att skydda sig mot spam på andra sätt, enligt riksdagens och regeringens välgenomtänkta åsikt).

 

Återigen - oseriösa siter brukar vara svårare att hitta. Den här siten stämmer inte riktigt in i ett typiskt mönster. Kan de vara i god tro när det gäller spammen skickade till dig, om du gett dem epostadressen i nåt sammanhang utana tt observera villkor förbundna med det? Om någon annan gett dem din epostadress är det ingen ursäkt, lika lite som du kan ursäkta dig med att sdet är någon av dina besökare som skickat "reklam" för din site till någon som misstycker och anmäler det (och dig) som spam.

 

Hälsn

Claes

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...