Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
MacW

Vägrar betala ut lön

Rekommendera Poster

MacW

Min tidigare arbetsgivare vägrar betala ut min lön för december. Orsaken de anger är följande:

 

Jag blev uppsagd på grund av arbetsbrist, med sista arbetsdag den 22:a dec. Jag fick tag på ett nytt jobb och de ville att jag skulle börja den 4:e dec. Nu vägrar min förra arbetsgivare betala ut lön för december eftersom jag inte "jobbade" för dem under den perioden. Någon som vet vad som gäller i ett sådant här fall? Är inte den tidigare arbetsgivaren skyldig att betala ut lön vid uppsägning?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
lizardKng

Vem jobbade du för de olika dagarna i december? Du borde ju rimligtvis få betalt för de dagar du jobbat av den du jobbade åt.

 

Gissning: Du jobbade för din gamla arbetsgivare 1/12 och började hos din nya 4/12? I så fall borde du få betalt för 1 dag från din gamla arbetsgivare och resten av lönen från den nya.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Marcus_J

Precis som lizardkng skriver så har du rätt till lön sålänge du står till din gamla arbetsgivares förfogande dvs fram tills du började på ditt nya jobb.

 

Att du inte jobbade för dem var ett lite märkligt argument när det uppenbarligen inte fanns nåt jobb men jag antar att dom syftade på att du ska stå till deras förfogande sålänge dom betalar lön.

 

Det du kan kräva är lön för 1/12 om du nu började på nya jobbet 4/12. Hade du däremot inte börjat ett nytt jobb så skulle du såklart ha fått lön fram till sista anställningsdagen.

 

/Marcus

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Jumpen

Din fråga brukar regleras mkt tydligt i kollektivavtalen. Var din arbetsgivare ansluten till ett sådant.

 

Stannade du uppsägningstiden ut eller lämnade du med arbetsgivarens medgivande eller inte arbetsplatsen tidigare än vad avtalet säger ?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...