Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Holysven

Amd 3800+ bygge

Rekommendera Poster

Köpte mig lite delar nyligen för at kunna bygga min egent dator. Satte ihop allt men när jag skulle starta datorn så kommer det inte upp någon bild på skärmen. Trode först problemet satt i grafik-kortet så jag tog bort dt och körde på det integrerade utan någon förbättring. Så testade jag och min bror att kolla om cpu'n var rätt isatt vilket den inte var, den var ej rätt spännd fast sockten. Testade även att greja lite med ramminnerna utan framgång. Vet någon vad det kan vara för fel?

 

Moderkortet är en socket am2 och cpu'n är en amd athlon 64x2 3800+,

 

[inlägget ändrat 2007-01-28 14:53:49 av Holysven]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om processorn ej var rätt isatt förklarar det varför inget fungerade vid första försöket.

Det finns ju en möjlighet att processor, moderkort och kanske annat skadades vid första försöket och det förklarar varför inget händer nu.

 

Du kan försöka nollställa BIOS (dra ut sladden ur nätaggregatet först) och starta datorn sedan.

Se nollställa BIOS i moderkortsmanualen.

 

http://www.64bits.se/guider/pcbyggarskola/

 

[inlägget ändrat 2007-01-28 15:56:48 av jannejanne]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

hittade felet nu. En pin på processorn var böjd.:S men med nål och tråd fixade jag problemet och nu startar datorn upp iallafall! tack ändå

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...