Just nu i M3-nätverket
Jump to content

När behöver man INTE virus skydd?


Tomas A

Recommended Posts

Vi har f4 datorer hemma. De används för lite olika funktioner. En arbetsdator som jag tar hem mail och en filer. I den jar jag satt inte NOD 32 som jag tycker arbeter snabbast och säkert.

 

En dator är ren HTPC fast med internetuppkoppling. Men den kör jag vara mot sidor för TV-programplanering. Har inget Virusskyddprogram i denna (OS - MS Media Center)

 

En dator använder vi för ekonomi och lite surfning mest egena sidor samt nyheter och SVT/SR. Inget virusprogram. Accepterar aldrig filer, program eller annan nedladdning till den datorn. Ej heller utdelad i hemmanätverket.

 

Tillslut en bärbar också den utan virus skydd. Viss surfning, mycket FTP-uppkoppling men då bara mnot egen server och bara egna filer hanteras.

 

Har jag rätt i min uppfattning att jag bara behöver virusskydd i "huvuddatorn" - den som tar emot mail mm.

 

Vissa Antivirus program säljs ju i privat fameliepack för fler datorer men tyvärr inte NOD32. Skulle jag behöva sätta in antivirusprogram i all blir det ganska kännbart ekonomiskt.

 

 

Vad säger Ni specialister.

 

// Tomas

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Skulle jag behöva sätta in antivirusprogram i all blir det ganska kännbart ekonomiskt.

Det finns ju bra gratis program så det behöver inte kosta det minsta.

 

För ungefär 2 år sedan så blev en server som tillhörde ett annonsföretag hackad, det medförde att det på många helt normala webbsidor som t ex IDG och Aftonbladet (tror jag att det var) som visade annonser från detta annonsföretag spred virus/spionprogram under några timmar.

 

Tillägg: För fler åsikter se denna tråd:

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=800410

 

[inlägget ändrat 2007-01-20 14:38:17 av Cecilia]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...