Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Datorn känner ej av tangentbordet mm


Matte_1979

Rekommendera Poster

Ej helt säker på om detta är rätt avdelning för min fråga, men en kompis till mig har problem med tangentbordet till datorn.

 

Egentligen har detta problem föranletts av andra problem som uppträtt sedan formatering och ominstallation av Windows XP på hans dator. Han fick installera om XP en gång extra pga problem med partioner, men nu verkade det fungera OK, tills hans skulle se film via från datorn via sin vanliga TV. Då försvann helt plötsligt drivrutinen för ljudkortet. Dock löste sig detta, men då slutade istället musen fungera. Han köpte då en trådlös, optisk mus och den fungerar nu. Då uppträdde ytterligare ett problem, tangentbordet lägger av, eller får ingen ström. Det lyser under uppstarten av Windows, men sen känner Windows ej av tangentbordet. Han köpte då ett nytt, men samma problem återstår. Kan tillägga att det ibland var problem med att få ström till tangentbordet även innan installationen.

 

Fråga är om någon har en idé om vad problemet beror på? Är det kanske ett hårdvarufel pga glapp vid moderkortet? Lödningarna verkar ok vid kontakterna och inget sitter till synes löst.

 

Eller kan det vara ett problem med Windows XP?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mus och tangentbord är de USB- eller PS2- anslutna? Innan XP startar kan han använda tangentbordet för att gå in i bios?

 

-nisse

Beauty is in the eye of the beer holder

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...