Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Behöver hjälp med en krashad laptop


thaitaniums

Recommended Posts

min pappas laptop stängs av av sig själv hela tiden, ibland hinner man komma in i windows och logga in tom. innan den stängs av men den gör det ganska fort; ibland stängs den av direkt när windows sätts på. INnan den stängs av kommer en BlueScreen upp och meddelandet är:

 

***STOP: 0X000000D1 (0X02F25000, 0X00000002, 0X00000000, 0X02F25000)

 

och:

 

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

 

det är ganska jobbigt och jag är rädd för att det äår hårddisken, är det så tror ni? Det går dock fortfarande att starta i felsäkert läge helt utmärkt så jag förstår inte vad felet kan vara.

 

Link to comment
Share on other sites

jag tycker det låter som drivrutins fel pga "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL", det kan dock vara vilken drivrutin som helst. Fast jag borde låta över det till proffsen här inne. Oftast så blir det fel när man installerar fel drivrutiner till grafikkortet.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag tyckte också det men inget nytt har installerats om på ganska länge, borde man kanske installera om drivrutinenerna till datorns grafikkort?

 

Link to comment
Share on other sites

Den sidan gällde problem med Windows NT 4, det är osannolikt att thaitaniums dator har det urgamla operativsystemet. Dessutom så var det fel stop-kod.

 

http://www.aumha.org/win5/kbestop.php

Vanligaste orsaken felaktig drivrutin eller RAM-minne som gått sönder.

Minnet testas med ett minnestestprogram:

http://www.memtest86.com/

http://www.memtest.org/

http://www.ultimatebootcd.com/

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för hjälpen! På den sidan stod det att jag skulle ladda ner DAC2W2K.SYS. så jag gjorde så men vad ska jag göra med den filen? det är en driver säger dom men dom säger ej vart den ska

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...