Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Moderkortet hittar inte IDE enheterna


rackareN

Recommended Posts

Hej

 

Jag har ett Elite Group PM800-M2 moderkort och nu har jag ett ganska stort problem Moderkortet hittar inte någon IDE enhet inte änns dvd läsarna. Jag har testat att bygla om min hårddisk, testat att byta hårddisk, testat att byta kabel från moderkortet till hårddisken men ingenting fungerar. Det är inget fel på hårddisken jag har nämligen testat den i min andra dator. Det kan även inte vara något fel på moder kortet för då skulle ju inte grafikortet funka. När jag startar datorn så ser man att den hittar först prossesorn sen kör den ett minnes test och efter det försöker den hitta IDE enheter men den hittar ingenting. Efter det att den har letat i ca 10 min så går den vidare och då försöker den läsa från diketenheten men då står det "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENETR".

 

Vad ska jag ta mig till?

 

Link to comment
Share on other sites

Det kan även inte vara något fel på moder kortet för då skulle ju inte grafikortet funka.

Det kan ju vara fel på den del av moderkortet som just kommunicerar med IDE-enheterna (diskkontrollern), delen som har med grafikkortet att göra kan ju vara helt.

 

Link to comment
Share on other sites

Kan moderkortet paja bara på en del och sedan funka på den andra? Tror du att det hjälper om man försöker installera någon ny drivrutin till IDE grejerna ?

 

Link to comment
Share on other sites

Kan moderkortet paja bara på en del och sedan funka på den andra?

Det kan ju vara som så att det är en av alla kretsar på moderkortet som gått sönder. Jag vet inte om det är så i ditt fall, men det är möjligt.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...