Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Switch eller Router tillsammans med ATA-box


basthian

Recommended Posts

Jag tänkte skaffa bredbandstelefonit från Universal Telecom. När man beställer därifrån är man tvungen att köpa med telefonadapter som jag antar inte har några portar för att sedan koppla vidare till en dator. Alltså behöver jag något som delar upp signalen från nätuttaget. Ska jag har en router eller switch först och sedan från den koplla datorn och adaptern? Vilket blir billigast och bäst.

 

Link to comment
Share on other sites

Hur många IP-adresser kan du få? Kan du bara få en från din internetleverantör så måste du ha en router (bredbandsdelare) först. Om du kan få flera så kan du använda en switch i vilken du kopplar in din telefonbox och din dator.

Kolla dock först upp om det inte finns en port på din telefonbox. Det brukar ibland finnas åtminstone en port till datorn på dem. (Kräver dock att du kan få flera IP-adresser.)

Har du en snabb internetuppkoppling blir det lite billigare med en switch. Om du däremot ska koppla in flera datorer så är det lika bra att satsa på en router med en gång.

 

 

Här finner du ett test med en del routrar: http://www.smallnetbuilder.com/lansrouters/lanrouter-features/hardware_router_chart_june_2006 .

 

Här kan du söka efter priser:

http://se.pricerunner.com/ , http://www.buggy.nu/ , http://www.prisjakt.nu/ , http://www.kelkoo.se/ , http://www.idg.se/bastapriset/ , http://www.compricer.se/ .

 

Billigaste telefonabonnemanget: http://www.telepriskollen.se/Oversikt.aspx , http://www.abonnemang.nu/ .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...